Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

12 stvari u vezi s vama koje vaš pas ne podnosi

01. 12. 2017 - 10:45
|
|
by udrimuski.ba / avaz
|
foto: arhiva

12. Vaš pas ne voli kada ga grlite. Iako je grljenje čin koji mi ljudi obožavamo i kojim pokazujemo da nam je do nekoga jako stalo, grljenje u psećem svijetu je sasvim drugačije shvaćeno. Psi tako pokazuju dominaciju nad drugim bićem i većina pasa ne shvaća to kao nešto lijepo.

11. Ne vole kada koristite riječi više nego govor tijela. Psi nas ne mogu razumjeti, oni razumiju samo nekoliko izraza pa je najbolje uz riječi koristiti i tijelo kada im nešto želite obznaniti. Na taj će vas način vaši ljubimci prije shvatiti.

10. Psi ne vole kada ih mazite po glavi. Kao i većina ljudi, ni psi ne vole kada im se narušava privatan prostor. Većina će vam pasa biti zahvalna ako zaobiđete glavu i mazite ih po leđima.

9. Psi koji vas ne poznaju ne vole kada ih gledate u oči. Iako je u našem svijetu poželjno sugovornika gledati u oči, psi to ne vole i često se zbog toga znaju uznemiriti te biti agresivni.

8. Ne vole neorganizaciju i neprestano mijenjanje "pravila". Psi vole rutinu. Kako bi se što prije povezali s vama i stekli povjerenje, najbolje je svakoga dana u isto vrijeme zadovoljavati njihove potrebe i ispunjavati obaveze. Psi ne mogu shvatiti što je to iznimka i stoga ih je bolje zaobilaziti. Što ste više organizirani, to će vas vaš pas više shvaćati i slušati.

7. Psi mrze kada je povodac prezategnut. Držati ih na takvom povocu za njih znači da ste nervozni i potpuno neopušteni i to im daje povoda da i oni budu takvi. Opušten povodac za njih znači da je sve u redu te da se mogu opustiti.

6. Psi nikako ne vole kada im ne dopuštate da istražuju i njuše. Istraživanje okoliša njuškajući je osnovna osobina svakog psa. To ih na neki način određuje i oduzimanje toga znači oduzimanje velikog dijela njihove osobnosti. Svaki će pas patiti ako mu je to uskraćeno.

5. Forsiranje interakcije sa životinjama i ljudima koje ne vole nešto je što morate prestati raditi. Takvo je forsiranje stvar koju psi ne mogu podnijeti. Ni sami ne volite kada vas netko tjera da se družite s osobama koje ne volite i upravo zbog toga ne trebate to raditi svom psu.

4. Psi ne vole kada ste napeti. Oni osjete svaku vašu emociju i često se počnu ponašati kao vi. Stoga, ako želite da vaš pas bude opušten i raspoložen, morate i vi biti takvi.

3. Psi mrze kada ste dosadni. Osobe koje su prezaposlene i okupirane stvarima koje mu ne dozvoljavaju interakciju s vlastitim ljubimcem nisu osobe koje bi trebale imati ljubimca. Psima je potrebna pažnja i ako im je ne možete dati barem malo, to će se odraziti na njihovo ponašanje.

2. Psi ne vole biti izloženi jakim mirisima. Iako obožavaju njušiti i istraživati svijet oko sebe, oni ne vole intenzivne mirise. Njihov je njuh najmanje 10 tisuća puta jači od našeg. Zamislite kakvo je iskustvo za njih izlaganje svježoj farbi ili lakiranju noktiju!

1. Većina pasa ne voli kupanje. Čudni zvuci koji se čuju kada voda protječe kroz cijevi i skliska površina vaše kade jedni su od razloga zbog kojih vaši ljubimci mrze kupanje. Najbolje bi bilo u kadu staviti podlogu koja se ne kliže, koristiti šampone koji su napravljeni isključivo za ljubimce i osigurati se da je voda topla, ali ne vruća! Učiniti kupanje što zanimljivijim za ljubimca - on će vam biti zahvalan.

 Zadnje dodane

Oksford odlučio: Ovo je riječ godine

Organizacija Oxford University Press prati promjene u engleskom jeziku i svake godine bira po jednu riječ koja najbolje opisuje raspoloženje tokom te godine

Preporučujemo