Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Facebook uveo "indikator povjerenja"

17. 11. 2017 - 11:22
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: Facebook

Facebook je uveo "indikator povjerenja", odnosno "trust indicator", ikonicu na koju možete klikniti kako biste saznali više o autoru ili izdavaču koji je objavio članak podijeljan na društvenoj mreži.

"Indikatori povjerenja", koje će korisnici moći vidjeti "zakačene" za tekstove podijeljene na Facebooku, pružat informacije o izdavačkoj politici, etičkom stavu, provjerenosti informacija, ispravkama u tekstovima, kao i vlasničkoj strukturi izdavača, prenosi The Verge.

Facebook je "indikator povjerenja", za sada, počeo primjenjivati u suradnji s manjim brojem izdavača, ali svakako planira da, tokom vremena, njihov broj proširi.

"Vjerujemo da pristup informacijama koje nude širi kontekst o sadržaju koje je podijeljen, omogućava korisnicima da bolje vrednuju članak izdavača ili autora kojem vjeruju, i da budu sigurni da je sama priča dovoljno vjerodostojna", navodi se u priopćenju Facebooka prenosi B92.

n1info.comZadnje dodane

PRVI MEDIA LAB U BiH: Jedinstveno mjesto za građane novinare

U prostorijama "Centra za promociju civilnog društva" u Sarajevu otvoren je prvi Media Lab u BiH i to u okviru USAID-ovog petogodišnjeg "Programa osnaživanja nezavisnih medija" (IMEP) gdje će poseban fokus biti i na animiranju građana u ulozi novinara

Preporučujemo

Srđan Puhalo: Zašto Bursaću nema ko da piše?

Vidim opet ti smeta Banjaluka, jer se ne raduje tvome uspjehu. Pa nije Dragane Banjaluka ulagala u tebe da bi se sa tobom radovala, a ni nisi Banjalučanin, već si šljego iz neke grmečke pripizdine da Banjalučane izvodiš na pravi put