Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Na Bjelašnici jutros -8, snijeg na planinama danas do 15 cm

14. 11. 2017 - 07:52
|
|
by udrimuski.ba / FHMZ
|
foto: N1

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Kiša pada u Hercegovni i Krajini, a u ostatku zemlje susnježica ili snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan Sedlo, Sokolac -1; Bugojno, Jajce, Sarajevo, Tuzla 0; Prijedor 1; Bihać, Drvar, Gradačac, Livno, Sanski Most, Srebrenica, Zenica, Zvornik 2; Banja Luka, Bijeljina, Doboj 3; Brčko 4; Grude 5; Široki Brijeg 7; Mostar, Neum 9; Trebinje 12.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, u Krajini i Posavini. U ostalim područjima sa susnježicom i snijegom. Očekivana količina padavina od 5 do 15, lokalno do 25 l/m2. Visina novog snježnog pokrivača, uglavnom, od 1 do 5, na planinama do 15 cm. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperatura u Bosni od 0 do 5, a u Hercegovini od 7 do 12 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom povremeno. Dnevna temperatura oko 2 °C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Zadnje dodane

U Bosni danas susnježica, u Hercegovini kiša

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Temperatura zraka prije podne između 8 i 10 stepeni. U drugoj polovini dana, temperatura zraka će opadati, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod

U BiH stižu tornada

Područje Bosne i Hercegovine izloženo je uticaju vjetrova koji imaju orkansku snagu i koji će se sve češće u narednom periodu dešavati, upozoravaju stručnjaci