Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OTVORENA MREŽA: Banovićanka Alisa Baraković transplantirana u Grenoble-u

07. 11. 2017 - 22:34
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Jučer, u kasnim popodnevnim satima, urađena je još jedna transplantacija u okviru Programa OTVORENE MREŽE u Francuskoj. Transplantirana je Alisa Baraković (26) iz Banovića.

Donor bubrega je njena majka Sabina Baraković i po ocjenama francuskog tima transplantacija je prošla dobro - što pokazuju svi medicinski parametri. Također, eksplatacija je protekla uredno i nalazi donora su odlični. 

Ovo je treća godina kako se tim OTVORENE MREŽE brine o zdravlju Alise Baraković koja je imala velikih zdravstvenih padova i uspona. Alisa je imala takvu zdravstvenu situaciju koja je ukazivala da je skoro nemoguće izvršiti transplantaciju. Alisin život vraćen je samo uz djelovanje vrhunske medicine i lijekova koji do prije par godina nisu bili dostupni u Evropi.

Ono što sa odgovornošću možemo da tvrdimo da niko od nadležnih institucija ovoj djevojci nije prišao i rekao da njen život može biti spašen. Dokaz da se može pobijediti su upravo fotografije koje vam donosimo u nastavku.

#NeverGiveUp #NikadNeOdustaj Alisa Baraković!

alisabarakovic2UM

 

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu