Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

VLADA FBIH usvojila izmjene i dopune zakona o transplantaciji!

19. 10. 2017 - 15:51
|
|
by udrimuski.ba/UditFBiH
|
foto: UDiTFBiH/Facebook

"VLADA FBIH usvojila izmjene i dopune zakona o transplantaciji!

To je drugi korak od tri koraka koja su potrebna. Prvi korak je bio da Federalno ministarstvo zdravstva izmjene Zakona pošalje prema Vladi F BiH. Drugi korak je da taj Zakon Vlada usvoji i pošalje u parlamnetarnu proceduru (nadajmo se po hitnom ili skraćenom postupku). I treći, najvažniji korak, je da to USVOJE OBA DOMA PARLAMENTA F BIH!

Dok se to ne dogodi MI OD NAŠIH ZAHTJEVA NE ODUSTAJEMO!!!" - poručili su iz Udruženja dijaliznih i transplantiranih bolesnika FBiH

Podsjećamo, dijalizni bolesnici najavili su isključenje sa dijalize 25.oktobra u znak protesta.

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Prednacrt zakona o ugostiteljstvu FBiH. Njegov cilj je da doprinese suzbijanju sive ekonomije i obezbijedi bolju zaštitu korisnika ugostiteljskih usluga. S tim u vezi, predloženim rješenjima se nastoji uvesti više discipline u ovu oblast. Predviđa se osnivanje registra ugostiteljstva u Federaciji BiH kojim bi bili obuhvaćeni svi subjekti koji se bave ovom djelatnošću.

Na dnevnom redu je Nacrt zakona o dopunama Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja. Jedna od predloženih novina u ovom zakonu je da, izuzetno, troškove medicinskog vještačenja može snositi i osiguranik na koga se medicinsko vještačenje odnosi, kao i poslodavac kod kojeg je osiguranik zaposlen.
Bit će razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja.Zadnje dodane

Preporučujemo