Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

JobFAIR je i ove godine tu da pruži priliku svim studentima i diplomcima

18. 10. 2017 - 13:57
|
|
by udrimuski.ba/JOB Fair
|
foto: JOB Fair

EESTEC LC Sarajevo će i ove godine organizovati sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. “JobFAIR ‘17 - Iskoristi svoju šansu” je projekat koji se organizuje po deveti put i iz godine u godinu privlači pažnju sve većeg broja studenata i kompanija. Ovogodišnji Sajam će se održati 6. i 7. novembra u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

JobFAIR omogućava direktan kontakt između studenata i poslodavaca. O ozbiljnosti projekta govori i veliki broj pojedinaca koji su uspjeli pronaći posao upravo zahvaljujući ovom Sajmu. Prošle godine je učestvovalo 20 kompanija i preko hiljadu posjetilaca. U toku dva dana trajanja Sajma studenti, kao i kompanije, uživaju u prilikama za mnogobrojna nova iskustva. Posjetiocima je ovo jedinstvena mogućnost za opušten razgovor sa predstavnicima vodećih kompanija u BiH. Također se mogu raspitati o tome šta poslodavci očekuju od njih te koje vještine su poželjne za njihovu struku. Informacije koje će dobiti iz prve ruke pomoći će im da rade na proširivanju znanja i usavršavanju svojih vještina.


Predstavnici kompanija učesnica Sajma će imati priliku da steknu uvid u stručnost mladih i njihovu spremnost da budu konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu rada. Jedna od mogućnosti koju pruža JobFAIR je ostavljanje biografija u CV bazu, kojoj kompanije učesnice Sajma imaju pristup tokom čitave godine. Trenutno se u bazi nalazi preko 3500 biografija, a svaka od njih se može ažurirati i dopuniti.

jobfair2

Popratne aktivnosti predstavljaju značajan aspekt Sajma. Pored prezentacija, radionica i OST-a (Open Space Technology), JobFAIR Vam nudi jednu novinu, a to je Career Speed Dating. Kroz jedinstveni spoj razgovora za posao i speed date-a imate mogućnost “odmjeravanja” između Vas i potencijalnog poslodavca koje traje samo 5 minuta. U ovom kratkom vremenskom periodu poslodavac će biti u mogućnosti da ispita spremnost studenta na prilagodbu, kao i njegove komunikacijske sposobnosti.


Open Space Technology je interaktivna radionica u kojoj studenti zajedno sa predstavnicima kompanija učestvuju u rješavanju problema s kojima se kompanije svakodnevno suočavaju. Predstavnici kompanija imaju mogućnost da kroz teorijski ili praktičan način prikažu rad svoje kompanije i tehnologije pomoću kojih dolaze do željenog cilja.

Više o JobFAIR-u možete pronaći na zvaničnoj stranici: www.jobfair.ba, gdje možete ostaviti i svoj CV.Zadnje dodane

Alžirac ponovo uhvaćen u krađi

Š. B. (64), vlasnik trgovine koja se nalazi ispred Koski Mehmed-pašine džamije u Mostaru, u utorak se oko 12 sati obratio Policijskoj upravi i prijavio da je u svojoj radnji zadržao jednog muškarca zbog krađe.

Doboj-Istok: Jedna osoba teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći

U općini Doboj-Istok jučer se oko 9.35 sati na dijelu puta M-4 u mjestu Stanić Rijeka dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali vozilo Golf, kojim je upravljao V. B. iz Karanovca, općina Petrovo, i vozilo Peugeot, kojim je upravljao E. Č., nastanjen na području općine Doboj-Istok

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu