Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Stiže kišni talas, hladni vjetrovi, a evo kada i snijeg...

18. 10. 2017 - 10:07
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Prostrana anticiklona iznad Bosne i Hecegovine uslovila je stabilno i sunčano vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Lijepo vrijeme potrajat će i narednih dana, ali nam uskoro dolaze kišni talas, hladni vjetrovi, pa i snijeg.

Magla po kotlinama U srijedu, 18. oktobra, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prije podne će biti magle po kotlinama i uz riječne tokove u Krajini, sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu od 9 do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni. U četvrtak, 19. oktobra, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva je lokalno moguća magla u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 stepena. U petak, 20. oktobra, umjerena naoblaka u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne sunčano. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24 stepena.

Hladna fronta za vikend

Za vikend će jedna fronta sa sjeverozapada prijeći preko naše zemlje i donijeti padavine ali i niže temperature zraka. Maksimalne očekivane temperature kretat će do 16 stepeni. U utorak, 24. oktobra, prema sinoptičkim kartama doći će do stabilizacije vremenskih prilika. Stabilno vrijeme zadržat će se do kraja sljedeće radne sedmice. Od subote, 28. oktobra, očekuje se nestabilno vrijeme sa padavinama koje bi mogle biti izraženije u zapadnoj Bosni. Maksimalne očekivane temperature zraka kretat će se do 14 stepeni.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu