Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IBRIŠIMOVIĆI U OSTVARENJU SNA: Sedma supruga u Programu transplantacija OM-a danas donira bubreg svome suprugu

16. 10. 2017 - 15:16
|
|
by udrimuski.ba/otvorenamreza
|
foto: otvorenamreza
 • Ibrisimovići
  Ibrisimovići
 • Ibrisimovići
  Ibrisimovići
 • Ibrisimovići
  Ibrisimovići
 • Ibrisimovići
  Ibrisimovići
 • Ibrisimovići
  Ibrisimovići
 • Ibrisimovići
  Ibrisimovići

U UKC-u Grenoble u operacione sale bolnice „Michallon“ jutros su odvezeni supružnici Ibrišimović iz Programa transplantacija OTVORENE MREŽE.

Sevleta Ibrišimović (48) iz Lukavca sedma je po redu supruga iz ovog Programa koja je odlučila da bude donor bubrega suprugu Esudinu Ibrišimoviću (47). Ovaj dan za ovu porodicu znači novi početak i povratak u život kakav su imali prije nego se Esudin teško razbolio na privremenom radu u Italiji. Tamo je uspješno liječen, ali jedna od posljedica nije mogla biti otklonjena – renalna insuficijencija ili otkazivanje rada bubrega.

Od tada (2014) Esudin je na dijalizu, u dijalizni centar u Tuzli, išao svaki drugi dan, a supruga Sevleta je pokušavala iznaći rješenje za njegovo izlječenje. Mogućnosti za transplantaciju, u okviru postojećeg sistema u BiH, nije bilo. Kada su se obratili OTVORENOJ MREŽI, francuski tim odmah je predložio živog donora kao najbolje rješenje – tu dileme nije bilo, supruga Sevleta nakon što je čula za mogućnost da i supruga može biti donor, istupila je odmah sa jasno iskazanom željom, iako je i Esudinov otac također ocijenjen kao potencijalni donor.

Od tog momenta sve je vodilo do ovog dana – nakon svih medicinskih i administrativnih odobrenja u Francuskoj i dužeg puta gdje je i država BiH odlučila da podrži finansiranje ove transplantacije, Ibrišimovići u ovim trenucima idu ka ostavarenju svog sna.

Dragi naši SRETNO danas i čekamo vas, prvo koordinator OTVORENE MREŽE na terenu, Svendi Zubović, a potom i svi mi, vaši sinovi, porodica i prijatelji, svi mi u OTVORENOJ MREŽI kao i svi ostali građani BiH, i oni van nje, koji su na bilo koji način bili dio ove vaše priče.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu