Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Građani su burnim aplauzom pozdravili ministra sigurnosti Dragana Mektića, uz povike "Hapsi, Dragane"

12. 10. 2017 - 10:51
|
|
by udrimuski.ba / buka
|
foto: arhiva

U Palama je sinoć održana druga po redu Skupština naroda na kojoj su poslanici Saveza za promjene u Narodnoj skupštini Republike Srpske okupljenim građanima predstavili svoje viđenje situacije u Srpskoj.

Za razliku od prve Skupštine naroda u Banjaluci, u Palama su građani imali priliku da postavljaju pitanja poslanicima.

Interesovanje je bilo ogromno, a veliki broj ljudi nije mogao uću u salu paljanskog Kulturnog centra.

Građane je zanimalo ekonomsko stanje u Srpskoj, stanje u zdravstvu, školstvu, te planovi opozicije za razvoj privrede i otvaranje novih radnih mjesta.

,,Želimo da građani čuju pravu istinu o režimu i da pobijede strah. Vlada Republike Srpske, na čelu sa vođom režima, sije strah u Republici Srpskoj'', tvrdi predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Prema medijima građani su bili nepovjerljivi, ali su zato burnim aplauzom pozdravili ministra sigurnosti Dragana Mektića, uz povike "Hapsi, Dragane".

Slučajno ili ne, istog dana kada je opozicija u Palama organizovala Skupštinu naroda u posjetu je stigao i predsjednik Republike Srpske.

Savez za promjene poziva i ostale političke partije da se priključe njihovoj inicijativi ali upozoravaju da je to ozbiljno pitanje i da nema mjesta za razne manipulacije.

Podsjećaju da je prije šest godina većina u Narodnoj skupštini, tačnije Milorad Dodik, odustala od referenduma i ušla u strukturalni dijalog pravosuđa na nivou BiH koji nije dao nikave rezultate.

Takođe podsjećaju da je SNSD u Parlamentarnoj skupštini BiH glasao za osnivanje Suda i Tužilaštva BiH, sa primarnim ciljem da se obračunaju sa SDS-om, a evo šta su napravili.

 Zadnje dodane

Inzko: OHR je spreman pružiti pomoć

Visoki predstavnik je danas primio finsku delegaciju na čelu sa državnim sekretarom Peterom Stenlundom. Ovu priliku je iskoristio da informira finsku delegaciju o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH

Osude napada na novinara i publicistu Nedžada Latića

Islamska zajednica u BiH osudila je fizički napad na novinara i publicistu Nedžada Latića a posebno zbog činjenice da se incident dovodi u vezu sa džamijskim prostorom. Napad se desio u utorak poslijepodne ispred zgrade u kojoj živi Latić, nedugo poslije izlaska iz džamije u kojoj je obavljao molitvu

Ulice u Mostaru: Sukob ideologija i historijske promjene

U Mostaru su prije dva dana na nekoliko mjesta u ulici Mile Budaka, u samom centru grada, uklonjene ploče sa natpisom "Ulica dr. Mile Budaka" , te su postavljeni natpisi "Ulica Cvitana Spuževića", poznatog mostarskog advokata i člana Hrvatske seljačke stranke tokom Drugog svjetskog rata

Preporučujemo

Mektić: Djeca u RS-u će postati najamnici

Izgubila se osnova za život ovdje u RS, postali smo ljuštura. Ovdje se mora početi gledati šta hoće narod. Narod hoće posao i hoće da živi. Može li iko saslušati narod? Dodik je jednom rekao da je bolje ovdje nego u Švajcarskoj