Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Objavljena “Amerika” Damira Avdića

05. 10. 2017 - 10:03
|
|
by udrimuski.ba/izvankontrole.com
|
foto: Alen Zulić

Beskompromisni tuzlanski hardcore ponovo je zaživio na novom albumu Damira Avdića, najvjerovatnije najvažnijeg živućeg pjesnika Bosne i Hercegovine. Album “Amerika” najavio je singl “Nuspojave”.

“Amerika” se kao i nekoliko ranijih albuma Damira Avdića može skinuti po cijeni koju sami odredite (čak i besplatno) na Bandcampu.

Damir Avdić dosad objavio šest studijskih albuma: “Od trnja i žaoka”, “Mrtvi su mrtvi”, “Život je raj”, “Mein Kapital”, “Human Reich” i „Manjina“. Prije ovog albuma uslijedio je i singl “51”. Autor je četiri romana i jedne zbirke pjesama, a pisao je muziku i za pozorište, dokumentarne i igrane filmove.

 Zadnje dodane

Zdravko Čolić: Da nisam muzičar, bio bih jednako uspješan fudbalski golman

Zdravko Čolić, miljenik žena svih generacija kazao je kako bi, da nije postao veliki muzički umjetnik, bio jednako uspješan fudbalski golman. Na promociji dokumentarnog filma o legendarnom Draganu Džajiću u Beogradu među zvanicama bio je i Čola, kojem je fudbal bio prva ljubav, a i dan danas ga bez izuzetka prati

Preporučujemo

Mektić: Djeca u RS-u će postati najamnici

Izgubila se osnova za život ovdje u RS, postali smo ljuštura. Ovdje se mora početi gledati šta hoće narod. Narod hoće posao i hoće da živi. Može li iko saslušati narod? Dodik je jednom rekao da je bolje ovdje nego u Švajcarskoj