Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OTVORENA MREŽA: Napravljen veliki korak

28. 09. 2017 - 16:35
|
|
by udrimuski.ba/otvorenamreza
|
foto: otvorenamreza

Poznati bosansko-hercegovački novinar Mimo Šahinpašić i mlada banovićanka Alisa Baraković, prije sat vremena sletjeli su na sarajevski aerodrom.

mimo4om

Na povratku iz francuskog Grenobla, napravljen je veliki korak ka njihovim transplantacijama, te postoje još manje prepreke da se obave transplantacije bubrega sa živog donora.

"U slučaju Mime Šahinpašića bit će potrebna dodatna desenzibilizacija antitijela i, najvjerovatnije, u usporedbi sa najnovijim nalazima njegovog donora, uslijedit će još jedan odlazak u Francusku, a potom u najkraćem vremenu i retransplantacija", rekao je predsjednik OTVORENE MREŽE dr. Almir Čehajić Batko, te dodao:

"Ono što su u dijagnostici i terapiji postigli francuski ljekari, jeste da ovakva vrsta retransplantacije koja se ne izvodi, ne na ovim prostorima, nego u regionu, bude odobrena i urađena u naredna dva mjeseca uz dodatne medicinske zahvate. Svi parametri pokazuju da će, i pored određenih zdravstvenih problema, život našeg dugogodišnjeg prijatelja i novinara, Mime Šahinpašića, biti spašen. Tome se nada i cijela ekipa OTVORENE MREŽE i tim prof. Lionela Rostainga."

mimo5om

Što se tiče mlade Alise Baraković iz Banovića, svi parametri koji su već tri godine ometali njezinu transplantaciju su uklonjeni i u narednom perodu će biti podvrgnuta transplantaciji sa živog donora.

alisaom

"Vijesti koje nam stižu iz Grenobla jesu da  će u narednom periodu i profesor Dugalić i porodica Ibrišimović, također dobiti šansu za transplataciju, tako da u naredna dva mjeseca očekujemo četiri transplantacije sa živog donora", istakao je predsjednik OTVORENE MREŽE.

U Grenoblu se trenutno nalazi i Adnan Kenjar, kojem je poslije niza operativnih zahvata, život definitivno spašen.

AdnanKenjar1

Ovaj buran period u radu OTVORENE MREŽE trebao bi biti krunisan velikim brojem transplantacija, te eventualnim kadeveričnim transplantacijama, koje bi se u narednom periodu trebale desiti.

Svim pacijentima puno sreće u narednom perodu želi Tim OTVORENE MREŽE!

 Zadnje dodane

Preporučujemo