Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Još jedna pobjeda OTVORENE MREŽE: Majci za album, spašen i drugi sin Mojević

14. 09. 2017 - 12:21
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

FRANCUSKA /JOŠ JEDNA POBJEDA: MAJCI ZA ALBUM, SPAŠEN I DRUGI BRAT MOJEVIĆ

Kadeverični Program transplantacija OTVORENE MREŽE i sjajni tim francuskih ljekara 22-godišnjem Mladenu Mojeviću iz Rogatice vratio je ono što je većini njegovih vršnjaka s istim problemom gotovo svugdje u svijetu dostupno.

Ako si dijalizni pacijent, tvoja država uglavnom ima sistemski razvijen transplantacijski sistem. Ovaj mladi momak jučer je sa sjajnim medicinskim parametrima izašao iz francuske bolnice "Pasteur 2" u Nici, za samo 9 (devet) dana nakon uspješne kadeverične transplantacije bubrega gdje je donor, kao i u slučaju njegovog brata Nikole Mojevića prije godinu dana, bio preminuli francuski državljanin.

OTVORENA MREŽA s ponosom objavljuje Mladenov povratak u BiH večeras zajedno sa koordinatoricom "uraganom" Irmom Kolja i obećava nastavak borbe za građane BiH kojima u okviru ovog programa omogućava ekskluzivno pravo dolaska na nacionalnu listu čekanja Francuske pod istim uslovima kao i za francuske državljanje.

Nikad ne odustaj! #NeverGiveUpZadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu