Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

44. rođendan hip-hopa: Google vas uči kako biti DJ

11. 08. 2017 - 17:15
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: google

Na današnji dan 1973. godine DJ Kool Herc je organizovao zabavu u Bronxu koja je za sva vremena promijenila historiju muzike.

Na toj zabavi je, kako legenda kaže, nastao hip hop.

Uz pomoć dva gramofona DJ-evi su produžili instrumentalne breakove i omogućili ljudima da plešu duže i luđe.

Taj stil je postao poznat kao breakdance.

Potom je na scenu stupio MC (Master of Ceremonies) koji je dodavao rime na bit. Prošlo je 44 godine, a hip hop sad predstavlja jedan od najpopularnijih pravaca u muzici, plesu, umjetnosti i modi, a Google je ovu godišnjicu odlučio proslaviti jednim od najzabavnijih doodleova dosad.

Doodle je osmišljen tako da svako može postati DJ.

Nakon što odgledate kratak intro, pojave vam se dva gramofona i puno dobrih "virtuelnih" gramofonskih ploča. Šta se sve može raditi sa njima provjerite na Google-u.

Danas je najpopularniji pravac u hip hop muzici trap rap.

Izvor: N1Zadnje dodane

Zdravko Čolić: Da nisam muzičar, bio bih jednako uspješan fudbalski golman

Zdravko Čolić, miljenik žena svih generacija kazao je kako bi, da nije postao veliki muzički umjetnik, bio jednako uspješan fudbalski golman. Na promociji dokumentarnog filma o legendarnom Draganu Džajiću u Beogradu među zvanicama bio je i Čola, kojem je fudbal bio prva ljubav, a i dan danas ga bez izuzetka prati

Preporučujemo

Mektić: Djeca u RS-u će postati najamnici

Izgubila se osnova za život ovdje u RS, postali smo ljuštura. Ovdje se mora početi gledati šta hoće narod. Narod hoće posao i hoće da živi. Može li iko saslušati narod? Dodik je jednom rekao da je bolje ovdje nego u Švajcarskoj