Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Šuman objavio širi spisak igrača, Faruk Halilbegović se vraća u reprezentaciju

10. 08. 2017 - 18:31
|
|
by udrimuski.ba/klix
|
foto: twitter

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman objavio je širi spisak igrača za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine igrati u Njemačkoj i Danskoj.

Šuman je na širi spisak uvrstio 28 igrača među kojima se nalazi i povratnik u reprezentaciju Faruk Halilbegović.

Podsjetimo, 30-godišnjeg lijevog beka je prethodni selektor Dragan Marković izbacio iz reprezentacije iz razloga koji nemaju veze sa sportom.

Na spisku se nalaze: golmani Benjamin Burić, Nebojša Grahovac i Damir Efendić, lijeva krila Tomislav Nuić i Alen Ovčina, desna krila Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić i Srđan Predragović, lijevi bekovi Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Faruk Halilbegović, Duško Čelica, Vladan Lončar i Tarik Vranac, srednji bekovi Marko Tarabochia, Benjamin Čičkušić, Ivan Karačić, Josip Perić i Mario Pavlak, desni bekovi Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić i Ibrahim Haseljić, te pivoti Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.

Rukometaši našeg nacionalnog tima okupit će se 23. oktobra, a prvu utakmicu u kvalifikacijama u grupi 6 igraju 25. ili 26. oktobra protiv Estonije, s kojom će odmjeriti snage i tri ili četiri dana kasnije. U našoj grupi se nalazi i Švicarska, a pobjednik grupe ide u baraž.

Izvor: klix.baZadnje dodane

EHF prijeti suspenzijom Rukometnog saveza BiH

Lejla Hairlahović, bivša generalna sekretarka Rukometnog saveza BiH, preko društvenih mreža obavijestila je javnost da Evropska rukometna federacija (EHF) planira suspendovati bh. kuću rukometa

Preporučujemo