Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Mektić: Pogubna koalicija Dodik - Čović

17. 07. 2017 - 13:39
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: arhiva

Ministar sigurnosti Dragana Mektić danas je komentarisao nedavni sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića u Mostaru. Kako je naveo, upravo je HDZ oborio ulazak BiH u Transportnu zajednicu.

"Da li se sastanak Čovića i Dodika u Mostaru ticao ijednog radnog mjesta, ijednog ekonomskog projekta, problema koji može zaustaviti iseljavanje mladih? Ne, OSA je problem, problem je što se vrti i čeprka oko kriminala. Tu je problem jer se to ne smije dokazati. Onda Čović kaže da inistira da se neko postavi ne mjesto šefa Regionalne kancelarije OSA-e. I dogovore se o tri posto PDV-a, kako će hrvatski ministri štititi srpske interese u Vijeću ministara. Dobio sam SMS da je u toku je telefonska sjednica Vijeća ministara o Transportnoj zajednici. Glasao sam za i vidim nije prošao taj projekt. Vidim HDZ-ovi ministri nisu glasali za, oni su oborili Transportnu zajednicu, a ja glasao za. Međunarodnoj zajednici, svim faktorima, HDZ je oborio taj sporazum. U pravi su mah podržali i nisu imali nikakve primjedbe dok se nisu sastali Dodik i Čović", naveo je Mektić.

On je poručio da će predložiti SDS-u da, kada se radi o nekom hrvatskom pitanju, konsultuju HDZ 1990.

"Da li su narušeni hrvatski interesi, ako kažu da jesu, nećemo glasati. I mi ćemo štititi hrvatske interese preko drugih predstavnika njihovih u inistitucijama BiH. To je pogubna koalicija koju su stvorili da se uruši sve ovdje ono što može da proizvodi i sa kim se može uspostaviti vladavina prava i pravna država. Jer, ako profunkcioniše pravna država, vidi da su raskrinkane stvari, da se došlo u njihovu bilizinu", poručio je Mektić na današnjoj pres-konferenciji.Zadnje dodane

Preporučujemo