Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Požari širom Crne Gore: Izgorjela kuća na Cetinju

17. 07. 2017 - 12:07
|
|
by udrimuski.ba/avaz
|
foto: Vijesti.me

U Crnoj Gori je aktivno više požara na primorskoj i centralnoj regiji, a na Trešnjevu u opštini Cetinje izgorjela je jedna kuća.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a saopćio je da su tokom protekle noći vatrogasne ekipe djelovale na više požarišta u Primorskom i Centralnom regionu Crne Gore.
Primorski region

Tivat

Gori na lokacijama Begovići i Ponta Veslo. Sa Ponte Vesla evakuirani su svi kamperi i kupači asistencijom Vojske Crne Gore, odnosno Mornarice, Plovne jedinice iz Budve i Uprave pomorske sigurnosti. Ukupno je evakuirano oko 100 osoba.

Kotor

Aktivan je požar u Bigovi. Vatrogasci su uspjeli da odbrane kuće.

Bar

Gori na Golom brdu u Sutomoru. Dvije vatrogasne ekipe djeluju. Požar je lokaliziran. Nisu ugroženi stambeni objekti, ni stanovništvo.

Prijavljen je požar na lokaciji ka Paštrovićima. Ekipa je krenula na lice mjesta. Po dolasku ekipe bit će poznate detaljne informacije o obimu požara.

U Ulcinju, Budvi i Herceg Novom nema aktivnih požara. Dva vozila iz Budve i sve raspoložive snage iz Herceg Novog su na Luštici.
Centralni region

Podgorica

Aktivna dva veća požara - u Ponarima (Vukovci) i u Kućama Rakića, gdje je izgorio jedan magacin i pričinjena je velika materijalna šteta.

Aktivno je i 7-8 manjih požara na teritoriji Glavnog grada, čije se stavljanje pod kontrolu uskoro očekuje.

Cetinje

Aktivani požari na Trešnjevu, Velestovu i Lastvi. Na Trešnjevu je izgorela jedna kuća. Trenutno puše jak vjetar i ubrzava širenje vatre ka kućama.

Danilovgrad

Dva aktivna požara: Podglavice i Novo Selo (Komanice).

Nikšić

Gorjelo u Bogetićima uz magistralu. Požar je lokaliziran. Trenutno su se ekipe uputile ka Rudinama gdje je prijavljen požar. Obim ovog požara nije poznat dok ekipe ne stignu na lice mjesta.

U sjevernom regionu nema aktivnih požara, saopćeno je iz Direkotrata za vanredne situacije MUP-a.

"Požari, osim u slučajevima u kojima je to eksplicitno navedeno, ne ugrožavaju ljude i imovinu. U slučaju potrebe za hitnim informiranjem Direktorat za vanredne situacije informirat će javnost i prije toga uobičajenim kanalima Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore", navodi se u saopćenju.

Izvor: www.avaz.ba/clanak


 Zadnje dodane

Preporučujemo