Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

6 stvari u kojima bismo trebali biti sebični u vezi

17. 07. 2017 - 11:47
|
|
by udrimuski.ba/zadovoljna.hr
|
foto: Thinkstock

Svi smo sigurno barem jedanput osjetili kako dajemo previše sebe u nekoj vezi. Veza bi trebala biti obostrano partnerstvo, a njezin najbolji dio je balans u davanju i uzimanju. Kako znati gdje je granica? Pomaže znati da postoje stvari kojih se nikada ne biste trebali odreći.

1. Neovisnost
Kada smo u novoj vezi, teško je odvojiti vrijeme samo za sebe i život kakav smo imali prije. Uhvaćeni smo u bujici hormona koji divljaju po našem tijelu, a koje otpušta naš mozak kada upoznamo nekoga tko nam je privlačan. Ono što se neizbježno događa u bilo kojoj dugotrajnoj vezi je činjenica da će se ti hormoni s vremenom smiriti i vaša veza će postati malo drugačije.

2. Identitet
Većina ljubavnih veza dođe i prođe, ali vi ćete uvijek vidjeti svoj odraz u ogledalu. Ono što je privuklo vašeg partnera k vama je sve ono što ste vi zapravo jeste i bez njega. Otvorite se novim iskustvima i idejama zajedno sa svojim partnerom, ali integrirajte i usvojite samo one koji su u skladu s vama i vašom osobnosti.

3. Sreća

Ako vam vaša zajednička sreća uskraćuje stvari koje vas usrećuju, vrijeme je da napravite pauzu. Trebate biti u vezi koja povećava vašu sreću. To bi trebala biti prilika da svoju sreću podijelite s voljenom osobom. No, vrlo je vjerojatno da nećete dijeliti baš svaki interes, što je sasvim prirodno i u redu.

4. Snovi i ambicije
Divno je i inspirirajuće kada vas partner podupire u snovima. Pogotovo ako je riječ u novim stvarima, a za to treba radoznalost i hrabrost. Dan kada počnete slijediti svoje snove i ambicije koje želite postići, dan je kada ste postali vaše bolje ''ja''.

5. Vjera
Može se dogoditi situacija da ste vjernik, a vaša voljena osoba nije. Važno je prihvatiti uvjerenja i stavove koje osoba ima i ne pokušavati je promijeniti. Vaša vjera je osobna stvar i trebali bi je mijenjati jedino ako vam ta potreba dođe sama.

6. Pravo da vas se čuje
Vaš gls je vaša snaga. To je način na koji dijelite vaše ideje sa svijetom, zalažete se za nešto u što vjerujete i sebe kada je to nužno. Veze bi trebale biti plodno tlo za bolji uspjeh i veće samopouzdanje. Trebali bismo se osjećati sigurnima dok istražujemo ono u što vjerujemo dok smo u vezi s nekom osobom. Vaše ideje su važne i trebaju se čuti.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

 

 Zadnje dodane

Istočna puma službeno izumrla kao vrsta

Udruženje "US Fish and Wildlife Service" odlučilo je ukloniti istočnu pumu s liste ugroženih životinja, na kojoj se nalazila 43 godine, zato što je ta vrsta velikih mački službeno izumrla

Preporučujemo

Boris Dežulović - Aaaaaaaaa

Zvao me jedne prilike u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic