Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Idilično hrvatsko mjesto u kojem bi se mogao snimiti remake "Prljavog plesa

17. 07. 2017 - 11:35
|
|
by udrimuski.ba/zadovoljna.hr
|
foto: Goran Kovacevic/PIXSELL

Na spomen filma "Prljavi ples" teško je ne sjetiti se prizora prekrasne prirode koja kao da je tumačila sporednu ulogu u nekima od najpoznatijih scena.

Na jezeru u pitoresknom gradiću Lake Lure u Sjevernoj Karolini, Patrick Swayze i Jennifer Grey snimali su legendarnu scenu vježbanja dizanja.
Legendarna scena vježbanja dizanja snimana je u Lake Lureu

U gradu Pembrokeu u Virginiji nastala je većina scena iz fiktivnog ljetovališta "Kellerman's". Danas se na tom mjestu nalazi popularni turistički resort "Mountain Lake Lodge".

Tamo se svake godine organiziraju tematski vikendi u sklopu kojih se mogu posjetiti sve lokacije na kojima je nastajao film i mnogi obožavatelji ne propuštaju priliku istražiti svaki njihov kutak.

Svi će priznati kako je u pitanju uistinu predivan krajolik, ali jedna hrvatska regija itekako mu može parirati. To je Gorski Kotar, a tamo se nalaze Fužine - mjesto u kojem bi se lako mogao snimiti hrvatski "Prljavi ples".

Fužine imaju dugu turističku tradiciju i u njima se često zastaje na putu do mora, a mnogima su i prvi izbor za ljetni odmor. Za one koji od vreve jadranskih plaža ipak više preferiraju miran odmor u opojnom zelenilu planinskih krajeva, ovo je uistinu idealno mjesto.

Dio Fužina koji najviše podsjeća na krajolik iz filma je područje oko jezera Bajer. Ono je okruženo bogatom goranskom šumom te odiše identičnom ljepotom koja odmah u sjećanje priziva omiljene scene.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr


        

 

 Zadnje dodane

Ovakav muškarac ti treba

Bez obzira na to kakvog muškarca tražiš, u jedno nema sumnje, zvijezde su tu da ti pomognu da napraviš pravi izbor

Preporučujemo