Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

3 promjene koje se događaju kada prestanete jesti bijeli kruh

17. 07. 2017 - 11:27
|
|
by udrimuski.ba/zadovoljna.hr
|
foto: Guliver/Thinkstock

Kruh je mnogima omiljena namirnica bez koje ne mogu zamisliti dan. No, isto tako, ova ugljikohidratna bomba dolazi u puno različitih oblika od kojih su neki štetni za naše tijelo i liniju, dok drugi zaslužuju samo riječi hvale. Doznajte što će se dogoditi s vašim tijelom ako iz prehrane u potpunosti izbacite bijeli kruh.

 1. Izgubit ćete kilograme uzrokovane vodom
Kruh je je prepun ugljikohidrata, a naglo izbacivanje istih iz prehrambenih navika na vašem se tijelu primjećuje gotovo trenutno i to u obliku gubitka kilograma. No nije riječ o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se nakuplja u tijelu.

2. Nećete više stalno biti gladni
Prerađeni ugljkohidrati, kakvih je prepun bijeli kruh, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast i skok šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove lude promjene mozgu šalju nejasne signale koji povećavaju osjećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega se debljamo.

3. Energija će vam porasti, a probava se poboljšati
Za razliku od imntegralnog ili crnog, bijeli kruh ne sadrži vlakna koja su prijekopotrebna za normalan rad crijeva i probave. Takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom.

Nakon što izbacite bijeli kruh iz menija i u svakodnevnu prehranu uvrstite cjelovite žitarice, probava započinje normalan i olakšan rad.

Isto tako, ugljikohidrati su hrana i gorivo za mozak. Ako je ono kvalitetno mozak radi normalno, bez smetnji, no ako hrana za mozak nije zdrava, tijelo reagira negativno te se pojavljuje osjećaj malaksalosti i umora.

 

 

 Zadnje dodane

400.000 ljudi na Zapadnom Balkanu boluje od demencije

U Sarajevu se održava Konferencija pod nazivom „Demencija u regionu Zapadnog Balkana i donošenje nacionalnih strategija/planova za borbu protiv demencije“. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije broj oboljelih od demencije u regionu Zapadnog Balkana je dosegao 400.000

Preporučujemo