Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Zabranili alkohol! Odluka Rima koja se mnogima neće svidjeti

17. 07. 2017 - 10:49
|
|
by udrimuski.ba/dnevnik.hr
|
foto: punkufer.hr/Shutterstock

Mnogi Rimljani ovu odluku nisu oduševljeno podržali, jer ako žele u miru uživati u dobroj kapljici do kasno u noć, moraju se zaputiti u općinu Ottavia¸ jedinu koju ovaj zakon nije zahvatio.

Odluka koja je na snagu stupila prije desetak dana odnosi se na prilično strogu kontrolu točenja i konzumiranja alkohola u talijanskoj metropoli. Njome su itekako postrožena pravila, tako da, ako se spremate u Vječni grad, pazite što pijete u večernjim i noćnim satima!

Nova pravila brane kupovinu i konzumaciju alkohola na javnim mjestima od 10 navečer do 7 ujutro u čak 14 rimskih općina. Alkohol je dozvoljeno piti do ponoći i to iz plastičnih čaša, ali isključivo u zatvorenim objektima. Što se ostalih općina tiče, nakon 2 ujutro nećete moći naručiti piće ni u zatvorenim objektima, a piće za van možete uzeti do 10 navečer.

Ove restrikcije su srećom privremenog karaktera i na snazi će biti do oktobra, a odluka je donesena kako bi se spriječilo nepristojno ponašanje turista u srcu turističke sezone.

Prvi vikend provođenja zakona policija je napisala 500 prijava za nedozvoljeno konzumiranje alkohola, od čega su mnoge rezultirale novčanim kaznama. One nipošto nisu male pa tako iznose 150 eura za fizičke osobe, a 280 eura za vlasnike ugostiteljskih i maloprodajnih objekata.

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi ovu je odluku pozdravila izjavivši kako "nitko ne želi da rimsko ljeto bude uništeno zbog prekomjerne konzumacije alkohola“.

Ipak, mnogi Rimljani ovu odluku nisu oduševljeno podržali, jer ako žele u miru uživati u dobroj kapljici do kasno u noć, moraju se zaputiti u općinu Ottavia¸ jedinu koju ovaj zakon nije zahvatio. Slučajno ili ne, i gradonačelnica živi upravo u toj općini.

punkufer.dnevnik.hrZadnje dodane

Ispovijest Rusa koji je radio u "fabrici laži"

Nakon što je tužilaštvo SAD podiglo optužnice protiv 13 državljana Rusije i tri ruske kompanije zbog miješanja u američke predsjedničke izbore, nekadašnji ruski “trol” Marat Mindijarov objasnio je za "Washington post” kako funkcioniše tzv. “fabrika laži” u blizini Sankt Peterburga

Lavrov: Uslovljavanje Zapadnog Balkana pogrešna politika EU

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da se Moskva ne protivi približavanju Srbije i zemalja regiona Evropskoj uniji (EU), ali da je izbor pred koji Brisel stavlja zemlje kandidate - ili Rusija ili Zapad - veoma pogrešna politika

Preporučujemo

Mektić: Djeca u RS-u će postati najamnici

Izgubila se osnova za život ovdje u RS, postali smo ljuštura. Ovdje se mora početi gledati šta hoće narod. Narod hoće posao i hoće da živi. Može li iko saslušati narod? Dodik je jednom rekao da je bolje ovdje nego u Švajcarskoj