Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OTVORENA MREŽA: Iz intenzivnog odjela bolnice u Grenoblu čuje se Pink Floyd

23. 05. 2017 - 21:22
|
|
by udrimuski.ba / OTVORENA MREŽA/N.V.

FRANCUSKA: Iz intenzivnog odjela bolnice u Grenoblu čuje se Pink Floyd 

Sjajan tim francuskih doktora i muzika čine da oporavak Asima Aljevića protiče uspješno i brzo, a Asim je danas izašao iz bolnice.

Ovih dana Asim Aljević, pacijent iz Programa transplantacija OTVORENE MREŽE, proslavio je svoj 59. rođendan u bolnici u Grenoble-u gdje je i transplantiran 11. maja ove godine. Supruga Vahida Rizvan koja mu je bila donor bubrega, nakon uspješnog oporavka u Francuskoj, vratila se protekli vikend u Sarajevo.

Asim se postoperativno dobro oporavlja slušajući svoju omiljenu grupu Pink Floyd i muziku koja ga ispunjava i čini optimističnim kakav i jeste. Prema riječima naše koordinatorice Nataše Buljević, Asim se jako dobro oporavlja, pozitivan je i živi u trenutku što ga i vodi putem uspješnog oporavka. Njegovi prijatelji sa kojima voli da planinari pružaju mu neizmjernu poršku i jedva čeka da se vrati svom životu u Sarajevu, te ljudma koji ga podržavaju i vole.

Asim nikada nije dozvoljavao da bolest upravlja njegovim životom, a sada zahvaljujući uspješnoj transplantaciji, očekuje samo da nastavi živjeti punim plućima. Prije nekih sat vremena Asim je danas i izašao iz bolnice u Grenoblu, a uskoro se očekuje i njegov povratak u BiH.

asimaljevictortaZadnje dodane

Preporučujemo