Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Meša Selimović i Darka – mirna i skladna ljubav

24. 08. 2017 - 20:36
|
|
by udrimuski.ba / secanja.com
|
foto: prtscr

“Promašena ljubav, promašen je život”

Ovu je lekciju mladi Mehmed, Meša Selimovic očito naučio kao mlad čovek. Njegov “ljubavni put” najbolje svedoči o tome

Nijedan čovek ne bira trenutak u kojem ga ljubav i opčinjenost prema drugom biću oprhva u potpunosti i sa toliko jačine da ne može nastaviti svoj život dalje bez ljubljene polovine. Nije svakome ni suđeno da spozna takvu ljubav. U slučaju da se sretnu dva “nerazdvojna” bića, valja biti dovoljno hrabar da nijedna sporna okolnost ne stane na put ostvarenju takve ljubavi. Životne priče nas uče koliko je teško pronaći ljubav u kojoj je sve ostalo podređeno veličini ljubavi kao i da oni koji su srećni sticaj okolnosti uspeli da odbrane od spoljašnjih uticaja stiču bogatsvo od kojeg veće ne postoji.  Takvo bogatsvo stekli su Meša Selimović i njegova Darka.

Nakon II svetskog rata Meša je došao u Beograd da živi i radi na značajnoj funkciji. Iako je bio oženjen čovek, Meša se nakon susreta sa Daroslavom Darkom Božić zaljubljuje tako i toliko da ne moze da zamisli svoj život bez nje.

Cijelu priču pročitajte OVDJE.Zadnje dodane

Preporučujemo

Sedmica padavina, a potom promjene u Bosni i Hercegovini

Narednih sedam dana očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije, a moguća je i pojave grada, saopćeno je Federalnog hidrometeorolog hidrometeorološkog zavoda. Potom u BiH slijedi velika promjena vremena, a temperature će dosezati i 33 stepena Celzijusa