Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Assange na slobodi: Neću oprostiti, neću zaboraviti

19. 05. 2017 - 15:36
|
|
by N1/ udrimuski.ba
|
foto: avaz

Julian Assange oglasio se nakon što su švedski tužitelji objavili da će odustati od istrage koja se punih sedam godina vodila protiv njega za silovanje.

Assange je u svom istupu medijima kazao da neće "niti zaboraviti niti oprostiti" sedmogodišnje uznemiravanje bez ikakve optužnice.

"Zadržan sam sedam godina bez optužnice, dok moja djeca odrastaju uz moje ime koje je ukaljano. Neću oprostiti niti zaboraviti", napisao je Assange na svom Twitter nalogu.

Glavna tužiteljica Marianne Ny je odlučila obustaviti preliminarnu istragu navodnog silovanja protiv Juliana Assangea, objavio je ured tužitelja u priopćenju.

Assange (45) živi u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu od 2012. gdje se sklonio kako ne bi bio izručen Švedskoj zbog optužbi za silovanje, koje je od početka istrage ustrajno negirao.

Zadnje dodane

Amanpur objavila snimak susreta sa Mladićem

Pored komentiranja presude Ratku Mladiću, kojeg je Haški tribunal osudio na doživotnu robiju, novinarka CNN Kristijana Amanpur (Christiane Amanpour) objavila je i kompletan snimak svog susreta sa zlikovcem iz 1993. godine