Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Tokom vikenda kiša, temperature na jugu BiH do 25 stepeni

19. 05. 2017 - 14:59
|
|
by AA/udrimuski.ba
|
foto: arhiva

Bosni i Hercegovini do podne će preovladavati sunčano vrijeme dok se u poslijepodnevnim i večernjim satima najavljuju lokalni pljuskovi, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29 stepeni Celzijusa.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini očekuje se promijenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, sa jačim padavinama u Krajini, sjevernim i centralnim područjima Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između sedam i 13 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 stepeni.

I u nedjelju preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina prije podne. Na jugu zemlje poslije podne razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između osam i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22 stepeni Celzijusa.

I prvog radnog dana očekuje se pretežno oblačno sa slabijom kišom i pljuskovima. Sunčanije na jugu BiH.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između osam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 16 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, na jugu zemlje od 23 do 27 stepeni.Preporučujemo