Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Borba za život poznatog novinara

19. 05. 2017 - 13:17
|
|
by udrimuski.ba/Magazin Gracija/Živana Jovančić
|
foto: Gracija

Urednik i TV kolumnista OBN televizije po drugi put vodi bitku za život: nakon što mu je otkazao bubreg transplantiran prije 17 godina, i nakon liječenja na Klinici za nefrologiju KCUS, za nekoliko dana putuje u Francusku radi retransplantacije

U roku od sedam dana Mimo Šahinpašić će biti prebačen u klinički centar u Grenobleu, u Francuskoj. To je najnovija informacija koju nam je, pred zaključenje ovog izdanja Gracije, saopštila producentica i voditeljica jutarnjeg programa “Udri muški“, Nina Pašić. Čini se da je svima sada pao kamen sa srca, otkako je prije dvije sedmice, voditelj radio emisije “Udri muški“ i vrsni humanitarac Almir Čehajić Batko potresao cijelu bh. javnost porukom o dramatično pogoršanom zdravlju Mime Šahinpašića, kome je zakazao bubreg transplantiran prije 17 godina.

U ovim danima punim iščekivanja i nade za Mimino ozdravljenje, uz njega su, osim supruge Dajane i kćerke Nore, sve kolege, prijatelji, a nije pretjerano reći i građani naše zemlje. U pokrenutoj humanitarnoj akciji, koju je inicirala “Otvorena mreža“, otvoreni su humanitarni brojevi 1330 i 1350, koji su spasili mnoge živote do sada.

Klub frizera Sarajevo organizuje humanitarnu manifestaciju Makaze za Mimu, makaze za život, koja će se 21. maja održati na platou ispred BBI centra, u saradnji sa “Otvorenom mrežom“ i Radiom “Otvorena mreža“.

Više pročitajte u novom broju magazina Gracija koji je od danas u prodaji širom Bosne i Hercegovine:

gracijamimo

 Zadnje dodane

Preporučujemo