Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Englezi staju u kraj najiritantnijoj pojavi u nogometu

19. 05. 2017 - 11:50
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: N1/Reuters/Hannah McKay Livepic

Engleski nogometni savez (FA) odlučio je stati u kraj najiritantnijoj pojavi u nogometu što će vjerovatno oduševiti navijače.

Naime, svjedoci smo "popularizacije" simuliranja na terenu. Sve češće se igrači odlučuju na ovu taktiku kako bi iznudili karton za protivničkog igrača ili eventualno došli do kaznenog udarca.

Engleska Premier liga je ranije bila poznata kao liga gdje se igra muški, čvrsto, ali na pošten način. S druge strane, italijanska Serie A ili španska Primera slovile su kao lige idealne za "padavičare". Međutim, u posljednjih desetak godina problem simulacije je postao prisutan na svim terenima u svijetu, pa su Englezi odlučili stati mu u kraj.

Od iduće sezone, FA će uvesti u Pravilnik odredbu zvanu "Uspješno zavaravanje službene osobe na susretu", koja će biti retroaktivno kažnjavana. Dakle, slično kao kod grubih prekršaja, Engleski nogometni savez će imati pravo na temelju ponovljene snimke retroaktivno kažnjavati igrače koji su simulirali, a nisu na utakmici propisno kažnjeni.

Igrač za kojeg se utvrdi da je simulirao dobit će najmanje dva meča kazne. Ovim potezom FA želi nogomet ponovo vratiti korijenima kada je čast i sportsko fair ponašanje bilo na prvom mjestu, a rezultata tek nakon toga.

Izvor: ba.n1info.com

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Boris Dežulović - Aaaaaaaaa

Zvao me jedne prilike u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic