Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Student na Harvardu za diplomski rad predao rap album

19. 05. 2017 - 10:07
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: N1/News.harvard.edu

Student na prestižnom američkom univerzitetu Harvard za diplomski rad iz engleskog predao je svoj debitantski rap album, za šta je dobio visoke pohvale.

Zvaničnici Univerziteta su rekli da je Obasi Shae prvi student u historiji tog Univerzitet koji je na odsjeku za engleski za diplomski rad predao rap album, prenio je Associated Press.

U albumu se spominju "Kenterberijske priče" Geoffreyja Chaucera iz 14. vijeka, kao i drugi literarni klasici.

Shaw je dobio ocjenu "A-", što će mu obezbijediti da diplomira s najvišim počastima. On je rekao da je iznenađen pozitivnim rekacijama s Harvarda.

List Harvard Gazette prenio je da je Shaw odrastao u Atlanti slušajući hrišćanski rap, ali da je prije dvije godine počeo da sluša Kendrick Lamara i Chance the Rappera koji su stekli popularnost pjesmama o problemima crnaca u Americi.

On je posebno cijenio njihovu spremnost da se upuste u "pitanja rase, vjere i crnačkog identiteta" što je našlo odjek i u njegovom diplomskom.

Izvor: ba.n1info.comZadnje dodane

Istočna puma službeno izumrla kao vrsta

Udruženje "US Fish and Wildlife Service" odlučilo je ukloniti istočnu pumu s liste ugroženih životinja, na kojoj se nalazila 43 godine, zato što je ta vrsta velikih mački službeno izumrla

Preporučujemo

Boris Dežulović - Aaaaaaaaa

Zvao me jedne prilike u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic