Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ponos BiH: Azra Dedić, djevojka s Down sindromom, osvojila srebro u Italiji

17. 05. 2017 - 10:47
|
|
by udrimuski.ba / haber.ba
|
foto: facebook

Azra Dedić iz Bihaća, prva zaposlena osoba u BiH s Down sindromom, a koja se već deset godina aktivno bavi i judom, osvojila je srebrenu medalju u A kategoriji takmičenja u G-judu u Italiji.

Hrabra Azra, istinski zaljubljenik u judo, s dvije pobjede i jednim porazom protiv predstavnice Rusije osvojila srebrenu medalju i još jednom pokazala da je čeka sjajna judo karijera.
Iako je Azra priželjkivala osvajanje zlatne, niti osvojena srebrena medalja nije joj umanjila sreću i veselje.

“Zlato je prošli put osvojila u Pordinoneu, a sad je osvojila srebro. Međutim, ovo je sad najjači turnir u regiji koji je bio u italijanskom gradu Raveni“, kazala je majka Remzija Dedić.

Na ovom međunarodnom turniru gdje je učestvovao 181 takmičar iz 18 država, kako priča Remzija, plijenila je, jer su na turnir došle kompletne ekipe, a Azra je bila sama iz BiH sa svojim trenerom Fikretom Bečićem, no, podrške nije nedostajalo.

“Italijani ako se ne bori njihov tim – navijaju za Azru, isto tako Slovenci. Tu su bile još ekipe iz Brazila, Andore, Britanije, Rumunije… To je bio nevjerovatan osjećaj“, prepričava ponosna majka.

Azra je pokazala da je dobro organizovana i da uspijeva sve da stigne.

“Uvijek nosi kimono. Nakon posla tri puta sedmično trenira gdje spremna čeka s nestrpljenjem oca koji dolazi po nju. Trener nam je rekao da ona i dalje trenira s istim žarom, voljom i željom i da nikakve promjene ne osjeti otkako radi”, ponosno će za kraj razgovora majka Remzija.

 Zadnje dodane

Pomirili se Hamilton i Ferstapen

Vozač Red Bulla Maks Ferstapen (Max Verstappen) i zvanični šampion Luis Hamilton (Lewis) pomirili su se nakon sukoba u Bahreinu i dosta "varnica" van staze. Hamilton je nazvao holandskog pilota izrazom koji je teško prevesti na bilo koji drugi jezik

Preporučujemo