Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Arnel Šarić Sharan trči za Mimu; pridružite se dobrotvornoj akciji

10. 05. 2017 - 13:30
|
|
by otvorena mreža
|
foto: udrimuski.ba

Urednik emisije Šalter Radija Otvorena Mreža Arnel Šarić odlučio se pridružiti akciji pomoći Mimi Šahinpašiću. Metar Za Mimu je akcija dobrotvorne prodaje kilometara, a ukupni iznos od prodanih kilometara bit će uplaćen na račun Otvorene Mreže u svrhu liječenja Mime Šahinpašića.

MimoSahinpasic

Pročitajte saopštenje koje je Arnel objavio na stranici dobrotvornog maratona Metar Za Zdravlje kojim je prošle godine skupljeno više od 3000 maraka za djecu oboljelu od raka i leukemije.

"Prijateljice i prijatelji Metra Za Zdravlje,

trenutno planiram ovogodišnje izdanje humanitarnog maratona, te ću više informacija objaviti u narednih nekoliko sedmica. Ipak, vrijeme za akciju je sada.

Kolega novinar, Mimo Šahinpašić, nalazi se u teškoj životnoj situaciji. Nakon transplantacije bubrega koja je obavljena prije skoro 17 godina, Mimi je prestala funkcija transplantiranog bubrega. Mimi je funkcija bubrega uspostavljena dijaliznim putem, ali jedina mogućnost za normalan život je retransplantacija bubrega, kako prenosi portal Udri Muški.

Kolege novinari i svi drugi građani Bosne i Hercegovine već su se uključili u akciju Otvorene Mreže. Pozivom na jedinstvene humanitarne brojeve za cijeli BiH, 1330 i 1350, donirate 2 KM za Mimu Šahinpašića.

Metar Za Mimu je simbolična akcija kojom ću pokušati pomoći svom kolegi. Naime, 19. maja NGO Marathon organizuje Merkur Run4Lifestyle, noćnu trku dužine 10 kilometara. Na prodaju stavljam svojih deset kilometara, po minimalnoj cijeni od 30 KM po kilometru. Sav novac će biti uplaćen na račun Otvorene Mreže i iskorišten u svrhe liječenja Mime Šahinpašića.

Ukoliko želite kupiti kilometar, možete mi se obratiti porukom na Facebooku ili na e-mail [email protected]"Zadnje dodane

Preporučujemo

Sedmica padavina, a potom promjene u Bosni i Hercegovini

Narednih sedam dana očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije, a moguća je i pojave grada, saopćeno je Federalnog hidrometeorolog hidrometeorološkog zavoda. Potom u BiH slijedi velika promjena vremena, a temperature će dosezati i 33 stepena Celzijusa