Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OTVORENA MREŽA: Pozivamo sve normalne građane, 1330 i 1350 za Mimu, za život!

10. 05. 2017 - 08:59
|
|
by udrimuski.ba / Nermina Veljan
|
foto: udrimuski.ba

Batko: "Dragi naši slušatelji, dragi naši normalni građani i sugrađani, na drugoj liniji, nemamo Bakira Izetbegovića, nemamo Dragana Čovića, nemamo Milorada Dodika, imamo "raju", imamo Bosance i Hercegovce i imamo Mimu Šahinpašića!"

"Dobro došli u emisiju „Udri muški“... dobro došli na sve frekvencije radija OTVORENA MREŽA!"

"Dobro jutro najprije za Bosance i Hercegovce, za sve normalne ljude, pa onda za Bošnjake, Srbe i Hrvate... Ne daj Bože da nam je u ovoj zemlji potrebno „tercijarno zdravstveno osiguranje!"

Ovo o čemu govorim, postaje poznata priča svim građanima Bosne i Hercegovine. Kako spasiti život u ovoj nam državi. Odlaze nam mladi... Kako neće, kad ovdje treba amputirati nogu, a na drugim normalnim klinikama ta ista noga se da izliječiti...

"Juče, u ranim jutranjim satima odem kod mog prijatelja Mime Šahinpašića u bolnicu. Odem kod druga, prijatelja, novinara, Željovca, čovjeka, ljudinu... Transplantirani bubreg mu je jednostavno stao. Pogledam Mimu. Realno mrtav. Kadaverična transplantacija? Koja? Kada? Gdje? U onom psihološkom smislu ovaj car od čovjeka je bio na mnogim humanitarnim akcijama... Mnogima je i sam pomogao da žive i prežive!"

Ne postoji bolja stvar na svijetu od ove: "Digli se svi novinari. Novinari sa TV N1, Klix-a, Avaza, Faktor-a... Kako da pomognemo Mimi? A ja kažem "hajmo ga spasiti"! Pozivam sve naše utemeljene, pozivam sve one koji brane novinare, koji "napadaju" bilo koga ali s pravom, pozivam klubove da jednog „manijaka“ spasemo! Ako neko iz struktura vlasti ima neki drugi odgovor, ja bih bio najsretniji. Zato ćemo od ranih jutarnjih sati uključiti opciju, poziv na broj 1330 i 1350, da vidimo koliko nas ima... Hajmo Bosno i Hercegovino! Možemo mi to!"

Moramo napraviti humaniji i jednistveni zdravstveni sistem u ovoj državi.

"Kaže mi juče jedan političar koga da zovem? Ja mu kažem pozovi Bakira!!! A ja ću zvati "raju"!!! Pozivam NOVINARE, ne one koji su u službi politike, nego novinare – LJUDE - CAREVE! Hajde da novinari zaštite novinare!"

Poruka maloj Nori, kćerki Mime Šahinpašića: „Noro skačemo u odbranu tvoje porodice i tvog tate, svi zajedno!“

Upute za pomoć Mimi Šahinpašiću možete pogledati OVDJE.

Batko: "Na liniji imamo našeg Mimu Šahinpašića da mu kažem da ima podršku od sve raje i da mu kažem da POZIVI dolaze sa svih strana svijeta. Mimo dobro jutro, juče sam te vidio,rekao ti da si mrtav i da želim da te oživim"
Mimo: "Batko dobro jutro tebi, svima, hvala lijepa, nemam riječi... Situacija je poprilično teška... Po prijemu u bolnicu sam primio 4 do 5 doza krvi... Znaš da se volim fajtati sa medicinarima, koji kad rade svoj posao naopako pa ih volim kuditi, ali da nije bilo dr. Damira Repića ne bi mi sigurno sada ovdje razgovarali i da kažem fala ovim ljudima sa nefrologije ovdje na kliničkom centru u Sarajevu.."
Batko: "Juče nisam gledao ni tebe ni suprugu, ali gledao sam u Noru, u najljepše dijete na svijetu, NE DAM NJENE STARCE!"
Mimo: "Sad si rekao dva najveća razloga što treba da živim".

Jutrošnji dio emisije "Udri muški" u cijelosti možete preslušati na slijedećem linku:

 

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo