Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Nova životna drama Mime Šahinpašića

09. 05. 2017 - 18:32
|
|
by udrimuski.ba / Nermina Veljan
|
foto: udrimuski.ba

Nova životna drama Mime Šahinpašića

Kako saznajemo od Predsjednika OTVORENE MREŽE dr. Almira Čehajića –Batka koji je bio u posjeti kod Mime Šahinpašića na UKCS-u, na odjelu nefrologije, zdravstveno stanje Mime Šahinpašića, novinara i prijatelja naše kuće, je veoma teško.

Naime, nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, Mimi je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Sa veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina je hitno smješten u bolnicu.

Po onome što saznajemo, funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala. Kako nam je rekao dr. Almir Čehajić, na UKCS-u na odjelu nefrologije, poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijaliznim putem.

Poslije nekoliko obavljenih dijaliza Mimo se osjeća malo bolje, ali i spoznaja da poslije silne borbe za život i transplantacije od prije skoro 17 godina, njegova jedina mogućnost je retransplantacija bubrega.

Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovo spasemo Mimi život.

MimoZadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu