Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Apple odvojio milijardu dolara za podršku zaposlenju u SAD

07. 05. 2017 - 15:10
|
|
by udrimuski.ba/avaz
|
foto: avaz

Apple vjerovatno neće u skorije vrijeme početi da izrađuje iPhone telefone i iPad tablete u SAD, ali je direktor kompanije Tim Kuk zadovoljno poručio da će oni pomoći drugim kompanijama da zadrže svoje poslove u okviru zemlje. Apple će odvojiti milijardu dolara u fond koji promoviše proizvodna mjesta u SAD, najavio je Kuk.

- Jer ako možemo da stvorimo mnogo novih radnih mjesta u proizvodnji, ovi poslovi će kreirati još više poslova oko njih, jer dobijamo industriju servisa koja se gradi oko njih - rekao je direktor Applea.

Kuk se dotakao i drugih oblasti interesovanja za Apple, uključujući i namjeru da podrže obuke developera i nauče mnogo više ljudi da kodiraju. Apple će objaviti detalje o ovom poduhvatu tokom ljeta.

- Mi zaista duboko posmatramo ovu stvar. Kako raste naša baza zaposlenih? Kako raste baza developera? Kako raste proizvodnja? Vidjet ćete nas na tržištu na svim tim oblastima tokom godine - rekao je on. 

 Zadnje dodane

PRVI MEDIA LAB U BiH: Jedinstveno mjesto za građane novinare

U prostorijama "Centra za promociju civilnog društva" u Sarajevu otvoren je prvi Media Lab u BiH i to u okviru USAID-ovog petogodišnjeg "Programa osnaživanja nezavisnih medija" (IMEP) gdje će poseban fokus biti i na animiranju građana u ulozi novinara

Preporučujemo

Boris Dežulović - Aaaaaaaaa

Zvao me jedne prilike u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic