Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Skraćeni časovi u školama na području ZDK

21. 04. 2017 - 11:03
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: N1

Zbog završetka sezone grijanja i niskih temperatura zraka, Ministarstvo za obrazovanje, nauku kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona donijelo je odluku o skraćivanju trajanja školskih časova sa 45 na 30 minuta u školama na području Zenice.

U saopćenju upućenom iz ovog ministarstva, zbog niskih temperatura i nemogućnosti zagrijavanja prostorija u školama koje se nalaze u sistemu daljinskog grijanja, donesena je odluka o skraćivanju trajanja časova sa 45 na 30 minuta u školama na području grada, a u saradnji sa Aktivom direktora osnovnih i srednjih škola.

"Zbog aktuelne situacije izazvane niskim temperaturama, te završetka grejne sezone u gradu Zenica, prema uputama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Aktivi direktora osnovnih i srednjih škola Grada Zenice izvršili su procjenu stanja u školama koje se daljinski zagrijavaju. Na osnovu toga donijeli su odluku da škole koje se daljinski zagrijavaju, u četvrtak i petak (20. 4. 2017. i 21. 4. 2017. godine) nastavu izvode sa časovima skraćenim na 30 minuta. Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u komunikaciji sa Aktivima direktora vršit će svakodnevnu procjenu stanja u školskim objektima i davati preporuke u skladu sa razvojem vremenske situacije, koje će biti u najboljem interesu učenika", navedeno je u saopćenju.

Izvor: ba.n1info.comZadnje dodane

Danas preminuo još jedan demobilisani borac, moguća blokada FBiH

Delegaciju Evropske unije u srijedu bi u Bosni i Hercegovini mogle dočekati blokade saobraćajnica i protesti demobilisanih boraca. Obespravljeni borci ističu da je blokada sve izvjesnija i da apsolutno više ne žele pregovarati sa resornim ministrom, Salkom Bukvarevićem i Vladom Federacije

Preporučujemo

Boris Dežulović - Aaaaaaaaa

Zvao me jedne prilike u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic