Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

"Nije samo stvar udati se za pravu osobu. Stvar je – biti pravom osobom"

20. 04. 2017 - 17:24
|
|
by udrimuski.ba / Femina
|
foto: screenshot

Na dan svog vjenčanja slavni glumac Paul Newman napisao je pismo svojoj zaručnici Joan Woodward, u kojem je ispričao o tome kako vidi svoj budući brak.

Zajedno su proživjeli pola stoljeća, i njihova veza ostat će jedna od najljepših ljubavnih priča.

Femina objavljuje fragment iz pisma, iz kojeg smo čitajući ga, shvatili zašto je njihov bračni život trajao toliko dugo.

"Sreća u braku – nije nešto što se jednostavno dogodi. Dobar brak mora se stvarati. 

Nikad nije kasno držati se za ruke. Govoriti: “Volim te”, barem jednom dnevno. Ne ići na spavanje u svađi. Ni pod kakvim okolnostima ne uzimati radnje drugog, zdravo za gotovo..

Udvaranje se ne treba završiti s medenim mjesecom, trebalo bi trajati cijeli život. Zajedno ići kroz život. Formirati krug ljubavi, koji će okupiti cijelu obitelj.

Raditi nešto jedno za drugog ne iz dužnosti, nego iz radosti. Promišljeno izgovarati riječi blagodarnosti i izražavati zahvalnost.

Neophodno je razvijati strpljenje, razumijevanje i smisao za humor.

Umjeti oprostiti i zaboraviti. 

Nije samo stvar udati se za pravu osobu.

Stvar je – biti pravom osobom.”Zadnje dodane

Potvrdila nauka: Kad vidite psa, nasmiješite mu se!

Kako bi potvrdili tu tvrdnju, istraživači su odlučili provesti eksperiment u kojem su skupini pasa prikazali slike nasmijanih i ljutitih lica na zaslonu računala. Kako će pas reagirati na prikazanu fotografiju, izmjeren je pomoću uređaja za praćenje očiju

Preporučujemo

Mektić: Djeca u RS-u će postati najamnici

Izgubila se osnova za život ovdje u RS, postali smo ljuštura. Ovdje se mora početi gledati šta hoće narod. Narod hoće posao i hoće da živi. Može li iko saslušati narod? Dodik je jednom rekao da je bolje ovdje nego u Švajcarskoj