Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

BHFF: Dodijeljene "Zlatne jabuke" pobjednicima BH film festivalu u New Yorku

17. 04. 2017 - 14:39
|
|
by udrimuski.ba / radiosarajevo.ba
|
foto: BHFF

Bosanskohercegovački Filmski Festival (BHFF) u New Yorku objavio je dobitnike Zlatnih Jabuka nagrada za 14. godišnji filmski festival!

Film Gorana Kapetanovića Izbjeglica 532 , priča o dvanaestogodišnjem Ševki koji se mora prilagoditi novom životu u Švedskoj čekajući vijesti od kuće, osvojio je Zlatnu jabuku  za najbolji kratki film na 14.  BHFF 2017.

Nagradu za najbolji dokumentarni film dobio je film  Zabranjeno pušenje  Gianluca Loffreda, retrospektiva o kultnom bosanskom rock bendu koji je sudjelovao  u nastanku pokreta Novi Primitivizam.

BHFILM

Dobra žena, film Mirjane Karanović , priča o ženi čiji je život uzdrman otkrićem da je njen suprug sudjelovao u ratnom zločinu, osvojila je BHFF 2017 nagradu Zlatna jabuka žirija za najbolji dugometražni film. Dobra žena je moćan film koji je nagrađen za relevantan, pravovremen i hrabar scenarij, sa važnaom tematikom i vješto sprovedenim pripovijedanjem i kinematografijom - glasi obrazloženje žirija.

BHFilm3

Mirjana Karanović je također osvojila prvu nagradu žirija na BHFF za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu u filmu Dobra žena.

Nagradu publike osvojio je film Danisa Tanovića Smrt u Sarajevu, jaka satira koja odražava nesigurnost moderne Evrope

Nagrade žirija je dodijelio službeni BHFF 2017 žiri, stručni panel, koji se uključuje renomiranog fotoreportera Rona Haviva; režiserku i autoricu Zlatu Filipović i priznatiu kostimografkiju Amelu Bakšić.

 

 

Zadnje dodane

Neuništivi Kirk Daglas danas slavi 101. rođendan

Slavni glumac Kirk Daglas (Douglas) rođen je 9. decembra 1916., što znači da danas slavi 101. rođendan. Njegova karijera traje više od sedam decenija, i smatra se jednim od posljednjih preživjelih članova "Zlatne ere" Holivuda.