Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

BHFF: Dodijeljene "Zlatne jabuke" pobjednicima BH film festivalu u New Yorku

17. 04. 2017 - 14:39
|
|
by udrimuski.ba / radiosarajevo.ba
|
foto: BHFF

Bosanskohercegovački Filmski Festival (BHFF) u New Yorku objavio je dobitnike Zlatnih Jabuka nagrada za 14. godišnji filmski festival!

Film Gorana Kapetanovića Izbjeglica 532 , priča o dvanaestogodišnjem Ševki koji se mora prilagoditi novom životu u Švedskoj čekajući vijesti od kuće, osvojio je Zlatnu jabuku  za najbolji kratki film na 14.  BHFF 2017.

Nagradu za najbolji dokumentarni film dobio je film  Zabranjeno pušenje  Gianluca Loffreda, retrospektiva o kultnom bosanskom rock bendu koji je sudjelovao  u nastanku pokreta Novi Primitivizam.

BHFILM

Dobra žena, film Mirjane Karanović , priča o ženi čiji je život uzdrman otkrićem da je njen suprug sudjelovao u ratnom zločinu, osvojila je BHFF 2017 nagradu Zlatna jabuka žirija za najbolji dugometražni film. Dobra žena je moćan film koji je nagrađen za relevantan, pravovremen i hrabar scenarij, sa važnaom tematikom i vješto sprovedenim pripovijedanjem i kinematografijom - glasi obrazloženje žirija.

BHFilm3

Mirjana Karanović je također osvojila prvu nagradu žirija na BHFF za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu u filmu Dobra žena.

Nagradu publike osvojio je film Danisa Tanovića Smrt u Sarajevu, jaka satira koja odražava nesigurnost moderne Evrope

Nagrade žirija je dodijelio službeni BHFF 2017 žiri, stručni panel, koji se uključuje renomiranog fotoreportera Rona Haviva; režiserku i autoricu Zlatu Filipović i priznatiu kostimografkiju Amelu Bakšić.

 

 Zadnje dodane

Umro glumac Li Ermi

INMEMORIAM Bivši marinac koji je postao poznato lice Holivuda ulogom narednika Hartmana

Preporučujemo