Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Novi iPhone stiže uz pametni port za bežično punjenje i VR/AR

09. 04. 2017 - 19:30
|
|
by udrimuski.ba/avaz
|
foto: avaz

Za nekoliko mjeseci se očekuje da će Apple predstaviti iPhone naredne generacije (uređaj koji se trenutno nagovještava kao iPhone X).

Najnoviji izvještaji sugerišu da će Apple na novi iPhone implementirati "Smart Connection" port, koji će podržavati bežično punjenje, a radit će i sa AR/VR kacigama.

Verifier izvještava da će naredni iPhone uključivati pametnu konekciju u dnu uređaja, koja će služiti za bežično punjenje telefona bez potrebe za pratećim coverom. Pored ovoga, isti konektor će se koristiti i za VR/AR iskustvo na novim iPhone modelima. 

Za sada još nije poznato na koje načine će se to iskustvo prenositi (VR naočare ili AR naočare poput Google Glass?), ali Apple trenutno istražuje kreativne načine kako bi se razlikovao od konkurencije.

 Zadnje dodane

PRVI MEDIA LAB U BiH: Jedinstveno mjesto za građane novinare

U prostorijama "Centra za promociju civilnog društva" u Sarajevu otvoren je prvi Media Lab u BiH i to u okviru USAID-ovog petogodišnjeg "Programa osnaživanja nezavisnih medija" (IMEP) gdje će poseban fokus biti i na animiranju građana u ulozi novinara

Preporučujemo

Srđan Puhalo: Zašto Bursaću nema ko da piše?

Vidim opet ti smeta Banjaluka, jer se ne raduje tvome uspjehu. Pa nije Dragane Banjaluka ulagala u tebe da bi se sa tobom radovala, a ni nisi Banjalučanin, već si šljego iz neke grmečke pripizdine da Banjalučane izvodiš na pravi put