Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Novi iPhone stiže uz pametni port za bežično punjenje i VR/AR

09. 04. 2017 - 19:30
|
|
by udrimuski.ba/avaz
|
foto: avaz

Za nekoliko mjeseci se očekuje da će Apple predstaviti iPhone naredne generacije (uređaj koji se trenutno nagovještava kao iPhone X).

Najnoviji izvještaji sugerišu da će Apple na novi iPhone implementirati "Smart Connection" port, koji će podržavati bežično punjenje, a radit će i sa AR/VR kacigama.

Verifier izvještava da će naredni iPhone uključivati pametnu konekciju u dnu uređaja, koja će služiti za bežično punjenje telefona bez potrebe za pratećim coverom. Pored ovoga, isti konektor će se koristiti i za VR/AR iskustvo na novim iPhone modelima. 

Za sada još nije poznato na koje načine će se to iskustvo prenositi (VR naočare ili AR naočare poput Google Glass?), ali Apple trenutno istražuje kreativne načine kako bi se razlikovao od konkurencije.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu