Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Objavljena dugoročna vremenska prognoza za BiH

04. 04. 2017 - 08:32
|
|
by udrimuski.ba / FHMZ
|
foto: AA

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda izradili su dugoročnu vremensku prognozu prema kojoj nas u drugoj polovini mjeseca aprila očekuje velika promjena vremena.

Kako se u ovoj prognozi navodi, u periodu od 4.4. do 7.4. na prostoru Bosne i Hercegovine preovladavat će oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u srijedu 05. aprila.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 2 oC do 7 oC u Bosni, a u Hercegovini do 11 oC.
Prema sinoptičkim kartama, do stabilizacije vremena doći će od 08.04. do 13.04. Stabilno vrijeme uslovit će i porast dnevne temperature zraka. Maksimalne temperature kretat će se do 22 oC u Bosni, a u Hercegovini do 24 oC.

Pogoršanje vremena uzrokovano frontalnim poremećajem, u periodu od 14.04. pa do 17.4, donijet će blagi pad temperature zraka i padavine. Minimalne jutarnje temperature spuštat će do 3 oC, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.Zadnje dodane

Radnici zimske službe "Parka" na terenu

Zimska služba preduzeća "Park" Sarajevo je na terenu vrlo aktivna, te obavlja zadatke zaštite mladih stabala i ukrasnog grmlja od snijega, te čišćenja parkovskih staza, platoa, stepeništa i mobilijara, a nisu zabilježene štete na zelenilu, kao ni lomovi grana i oštećenja na stablima

Preporučujemo