Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

PAPA FRANJO JOŠ JEDNOM ŠOKIRAO KATOLIKE ŠIROM SVIJETA: Evo što je uradio usred Vatikana..!

26. 03. 2017 - 23:26
|
|
by udrimuski.ba / croative.net
|
foto: Reuters

Papa Franjo je ove nedjelje ponovno izrazio svoje uvjerenje da predsjednik Tramp “nije kršćanin” – a zatim šokirao katolike diljem svijeta tako što je održao islamsku molitvu i čitao Kur'an u Vatikanu.

Učenja i molitva su uslijedili nakon što se papa Franjo sastao s predsjednikom Izraela Shimonom Peresom i predsjednikom Palestine Mahmudom Abasom u Vatikanu, okupljanje koje osmišljeno kako bi se promovirao mir na Bliskom istoku.

Glasnogovornik Svete stolice je rekao da su molitve trebale biti “pauza u politici”. Papa je rekao da se nada da će međuvjerske molitve potaknuti mir posebice između Izraelaca i Palestinaca.

Vatikan je također emitirao izravan prijenos ovog događaja za gledatelje diljem svijeta.

Hrišćani su istaknuli da je papina odluka da proglasi Bibliju i Kur'an istim, i da dozvoli islamsku molitvu u Vatikanu u izravnoj suprotnosti sa biblijskim učenjem.

Katolička crkva, pod liberalnim papom Franjom, izvodi još jedan zaokret.

 Zadnje dodane

Njemačka za produženje sankcija Rusiji

Njemačka će podržati produženje kaznenih mjera Evropske unije protiv Rusije na predstojećem samitu čelnika EU, poručila je u srijedu kancelarka Angela Merkel poslanicima

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu