Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

"Sredinom" - Pogledajte film posvećen bh. zvijezdi Dini Merlinu!

20. 03. 2017 - 09:23
|
|
by udrimuski.ba / Al Jazeera
|
foto: AA

U Sarajevu je nedavno promoviran Al Jazeerin dokumentarni film Sredinom, posvećen bh. kantautoru, kompozitoru i pjevaču Edinu Dervišhalidoviću, poznatijem kao Dino Merlin.

"Obično kad čujem da prave film o nekome, pomislim na najgore - ili da je mrtav ili da je njegovo već davno prošlo, tako da, kad su mi Zumbul (reditelj filma Emir Zumbul Kapetanović) i ekipa iz Al Jazeere došli s prijedlogom da rade film netom nakon što je krenula turneja Hotel Nacional, nije mi bilo dobro. Pomislio sam ili da se šale ili da su me počeli otpisivati. Ali, eto, još sam živ, umjetnost koju pravim još je živa i veliki broj ljudi to prepoznaje. Pričao sam u jednom dahu, u jednom danu i naravno da tako ne možete ispričati sve niti se svega sjetiti. Neke važne događaje i ljude sigurno sam nenamjerno preskočio", rekao je Dervišhalidović, piše Al Jazeera.

Dokumentarni film Sredinom ustvari je svjedočanstvo jedne od najvećih balkanskih zvijezda, koje, uz lične životne drame, jako puno rada, profesionalizam i poslovnu sreću, moraju doslovno preživjeti ratove i nacionalne netrpeljivosti kako bi opstale i uspjele na sceni.

Publika u Bosni i Hercegovini i regiji sinoć je mogla pogledati ovaj dokumentarni film u programu Al Jazeere Balkans. Ujedno, film je objavljen i na Youtube kanalu ove televizije, te ga možete i vi pogledati u nastavku.

 Zadnje dodane

Smrt u siromaštvu najboljeg glumca Berlinalea

Ironija sudbine je htjela da tačno u vrijeme održavanja Filmskog festivala u Berlinu umre Nazif Mujić, dobitnik Srebrenog medvjeda od prije pet godina. Unatoč kratkoj slavi umro je u gorkom siromaštvu

Preporučujemo

Mektić: Djeca u RS-u će postati najamnici

Izgubila se osnova za život ovdje u RS, postali smo ljuštura. Ovdje se mora početi gledati šta hoće narod. Narod hoće posao i hoće da živi. Može li iko saslušati narod? Dodik je jednom rekao da je bolje ovdje nego u Švajcarskoj