Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Juventusu ponovo prijete sankcije: Nikada se nismo susreli sa mafijom

19. 03. 2017 - 10:34
|
|
by udrimuski.ba/avaz
|
foto: avaz

Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza prozvala je predsjednika Juventusa Andreu Agnellija i još neke dužnosnike Stare dame zbog nepravilnosti u prodaji ulaznica i saradnje s ultrasima koji su sarađivali s mafijom.

No, čelni ljuti aktuelnih prvaka to odlučno demantuju.

"Zajedno s Francescom Calvom, koji je u to vrijeme bio naš direktor, Alessandrom D'Angelom (direktorom sigurnosti) i Stefanom Merullom (menadžerom za ulaznice) sam prozvan. Ovaj klub, kao ni ja, nema razloga da nekome laže i zato sam ovdje pred vama", započeo je Agnelli pa nastavio:

"Nas se optužuju za saradnju s organiziranim kriminalom. Pod udarom smo više od deset godina, od Calciopoli skandala 2006. godine. Oduzeta nam je titula, izbačeni smo iz lige i proglašeni krivi zbog utjecaja na suce. Ja ću braniti svoje saradnike i ime ovog kluba, prenosi Goal.

Agnelli je dodao kako se nikada nije sreo sa mafijaškim šefovima, te da će braniti Juve.

"Naš jedini zločin je što radimo za klub čiji je ime na svačijim usnama. Nikad se nisam susreo s mafijaškim šefovima. Imao sam razgovore s ultrasima različitih grupa, što je normalno za predsjednika nogometnog kluba. Neki od ultrasa nisu sveci? Da, slažem se, ali oni nemaju nikakve zabrane za utakmicu. Zato sam ovdje da vam kažem istinu."

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Mektić: Djeca u RS-u će postati najamnici

Izgubila se osnova za život ovdje u RS, postali smo ljuštura. Ovdje se mora početi gledati šta hoće narod. Narod hoće posao i hoće da živi. Može li iko saslušati narod? Dodik je jednom rekao da je bolje ovdje nego u Švajcarskoj