Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Sprema se četvrti nastavak legendarne trilogije The Matrix

16. 03. 2017 - 09:37
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: N1/Facebook

Produkcijska kuća Warner Bros ispituje da li postoji realna šansa za novi nastavak na filmsku trilogiju The Matrix.

Sve je još uvijek u fazi pregovora, i nije jasno da li će sestre (nekada braća) Wachowskis pisati i režirati četvrti dio legendarne Sci-Fi trilogije, i da li će originalna glumačka postava biti i u ovom potencijalnom - četvrtom dijelu.

Ono što je za sada poznato jeste da će Warner Bros oformiti scenaristički studio, gdje će se raditi na tekstu po kojem bi se trebao snimiti The Matrix IV.

Zbog čega nastavljati završeno, pitate se?- Trilogija koja je nastala krajem devedesetih godina zaradila je blizu dvije milijarde dolara diljem svijeta. The Matrix, prvi dio iz 1999. godine pomjerio je standarde sci-fin žanra, a zaradio je 463 miliona dolara diljem svijeta.

Matrix Reloaded bio je još uspješniji, sa zaradom od 742 miliona dolara, a u kolaboraciji su ga radili Warner Bros i Roadshow Pictures.

Finale trilogije svjetlo dana ugledalo je 2003. godine, sa zaradom od 427 miliona dolara. Jedna od teorija zbog koje će se The Matrix IV napraviti jeste i ta da dokaže da Neo, čiji lik tumači Keanu Reeves - nije "The One", nego da je to u suštini agent Smith.

Ideja može da postoji - a osnovni motiv, kako tvrdi ugledni portal Deadline - je zarada, odnosno sredstva platežne moći svih boja.

Tim prije što glavni dvojac Matrixa, Laurence Fishburne i pomenuti Reeves su se ponovo udružili u nastavku filma John Wick 2, koji je jako dobro prošao na svjetskim blagajnama.

Izvor: ba.n1info.comZadnje dodane

Preporučujemo