Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Korisno: Viber uvodi novu funkciju skrivenih poruka

11. 03. 2017 - 18:24
|
|
by udrimuski.ba/avaz
|
foto: avaz

Viber predstavlja novu funkciju “Skrivene poruke” koja će uskoro biti aktivna – i koja će omogućiti komunikaciju uz potpunu diskreciju i pružiti potpuno povjerenje u tajnost vašeg ćaskanja sa drugima.

Od prošlog proljeća, kada je Viber uveo enkripciju sa kraja na kraj kao standardni protokol za sve Viber poruke i pozive, namjera je bila da Viber pruži dodatne mjere sigurnosti koje će u potpunosti zadovoljiti njegove korisnike po pitanju privatnosti njihove komunikacije.   

Ipak, u nekim situacijama, pojavi se potreba za dodatnom enkripcijom. Zbog toga, Viber uskoro uvodi “skrivene poruke” – koje će osigurati razmjenu poruka uz dodatne elemente privatnosti nad kojima korisnici imaju potpunu kontrolu.

U dijelu “skrivenih poruka”, moći ćete da postavite tajmer za automatsko brisanje svake poruke iz vaše prepiske. Tekst iz prepiske putem “skrivenih poruka” neće moći da se dalje prosljeđuje, a slikanje ekrana će biti ili potpuno onemogućeno - ili će vas o tome momentalno informisati obavještenje na ekranu vašeg “četa”. 

U mogućnosti ćete biti da vodite dvije uporedne prepiske sa istom osobom ili u grupi – putem jednog redovnog četa i jednog kroz “Skrivene poruke”. Prepoznat ćete ih po tome što će vam se pojaviti prikaz malog katanca na čet ikonici za “Skrivene poruke”. Otpočinjanje razmjene skrivenih poruka iz redovnog četa neće izbrisati niti zamijeniti redovnu razmjenu poruka, već samo otvoriti paralelnu razmjenu poruka ovim kanalom.

 Zadnje dodane

Preporučujemo