Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OTVORENA MREŽA: Asima Žero je prije 15 minuta izašla iz operacione sale i osjeća se dobro

21. 02. 2017 - 21:32
|
|
by udrimuski.ba / OTVORENA MREŽA
|
foto: udrimuski.ba

IzudinJasareviciBatkoOM

FRANCUSKA: Drama se pretvorila u sretnu i uspješnu priču

Nakon što su uspjeli obaviti dijalizu, francuski ljekari u bolnici "Pasteur" u Nici, još od ranih jutarnjih sati su 33-godišnju Asimu Žero iz Sarajeva uvodili u operativni zahvat uspostavljanja vaskularnog pristupa. Asima Žero je hitno izmještena u Francusku jer je operativni zahvat nakon dvadeset godina provedenih na dijalizi u BiH, bio gotovo onemogućen. 

AsimaZeroUM

Ljekari u BiH potpisali su konzilijarno mišljenje da se Asimi u BiH više ne može pomoći. Kako nam javlja naš koordinator u Nici, Nataša Buljević, Asima je prije 15 minuta izašla iz operacione sale i smještena je na nefrološko-vaskularni odjel i osjeća se dobro.

Ljekari su izjavili samo kratko "životno ugrožavajući pacijent sa velikim brojem tromboza, vaskularni pristup je ipak uspostavljen na način koji je vaskularni hirurg posebno osmislio za Asimu kao jedino mogući". Slijedi oporavak. Asima je u Francusku izmještena u okviru Programa transplantacija OTVORENE MREŽE i cijeli proces njenog liječenja nadgleda prof.dr. Elisabeth Cassuto. 

AsimaZeroiNatasaUM

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu