Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VRIJEME U BiH: Do kraja januara hladno, ali već od početka februara preokret

25. 01. 2017 - 08:02
|
|
by udrimuski.ba/AccuWeather
|
foto: screenshot/video

Iako se zima ne predaje lako i uprkos brojnim najavama, novog ledenog talasa, kako tvrde meteorolozi, nema na pomolu.

Zbog temperatura koje će ostati ispod nule, nema bojazni da će se led koji se nagomilao na rijekama naglo otopiti. Ovakve niske temperature sasvim su normalne za prvi mjesec u godini, ali one neće ići ispod uobičajenog minimuma.

U narednih deset dana, prema portalu AccuWeather, očekuje se suho vrijeme bez padavina i na vidiku nema novog ledenog talasa. Do kraja januara se zadržavaju temperature ispod nule. Minimalne temperature kretat će se od -15 do -5 stepeni, a maksimalne dnevne od -6 do -2 stepena.

Za vikend možemo da se nadamo malo ljepšem vremenu i blagom otopljenju. Do kraja januara nas očekuje suho vrijeme sa jutarnjim mrazevima i temperaturama ispod nule, ali će već početkom sljedećeg meseca temperature početi da rastu.

 Zadnje dodane

Radnici zimske službe "Parka" na terenu

Zimska služba preduzeća "Park" Sarajevo je na terenu vrlo aktivna, te obavlja zadatke zaštite mladih stabala i ukrasnog grmlja od snijega, te čišćenja parkovskih staza, platoa, stepeništa i mobilijara, a nisu zabilježene štete na zelenilu, kao ni lomovi grana i oštećenja na stablima

Preporučujemo