Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Nikolić i Krajišnik o zaštiti ćirilice

11. 01. 2017 - 16:23
|
|
by N1
|
foto: N1/Srna

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić dao je podršku održavanju skupa o zaštiti ćirilice i o projektu jedinstvenog bukvara srpskog jezika za đake na cijelom području bivše Jugoslavije, rekao je predsjednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilo Krajišnik.

Krajišnik je poslije sastanka u Beogradu rekao novinarima da je delegacija, u kojoj su bili i predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović i akademik Slobodan Remetić, izvijestila Nikolića o zaključcima naučnog skupa, održanog u Podgorici, o položaju srpskog jezika i Srba u okruženju sa akcentom na zaštitu ćirilice.

"Predsjednik je prihvatio da podrži da se održi skup o zaštiti ćirilice i o projektu koji smo nazvali da jedan narod mora da ima jedan jezik, jedno pismo i jedan bukvar. Taj projekat bi na neki način bio zaokruženje naše ideje o što čvršćem povezivanju našeg naroda na područjima bivše Jugoslavije", objasnio je Krajišnik.

On je istakao da je današnji sastanak uslijedio na zahtjev Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" i dodao da na njemu nije bilo riječi o političkim pitanjima. "Informisali smo predsjednika Nikolića o tome šta je zaključeno i tražili podršku, a on je svesrdno dao podršku nastojanju da riješimo ove strateške ciljeve naše naroda", rekao je Krajišnik.

 

Zadnje dodane

Srbijo, džabe si rušila Miloševića

Šta danas za Srbiju znači 5. oktobar. Da li su tadašnji masovni protesti, kojima je oboren Slobodan Milošević, bili uzaludni i da li je danas Srbija tamo gde je bila pre 5. oktobra 2000. godine