Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Nikolić i Krajišnik o zaštiti ćirilice

11. 01. 2017 - 16:23
|
|
by N1
|
foto: N1/Srna

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić dao je podršku održavanju skupa o zaštiti ćirilice i o projektu jedinstvenog bukvara srpskog jezika za đake na cijelom području bivše Jugoslavije, rekao je predsjednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilo Krajišnik.

Krajišnik je poslije sastanka u Beogradu rekao novinarima da je delegacija, u kojoj su bili i predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović i akademik Slobodan Remetić, izvijestila Nikolića o zaključcima naučnog skupa, održanog u Podgorici, o položaju srpskog jezika i Srba u okruženju sa akcentom na zaštitu ćirilice.

"Predsjednik je prihvatio da podrži da se održi skup o zaštiti ćirilice i o projektu koji smo nazvali da jedan narod mora da ima jedan jezik, jedno pismo i jedan bukvar. Taj projekat bi na neki način bio zaokruženje naše ideje o što čvršćem povezivanju našeg naroda na područjima bivše Jugoslavije", objasnio je Krajišnik.

On je istakao da je današnji sastanak uslijedio na zahtjev Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" i dodao da na njemu nije bilo riječi o političkim pitanjima. "Informisali smo predsjednika Nikolića o tome šta je zaključeno i tražili podršku, a on je svesrdno dao podršku nastojanju da riješimo ove strateške ciljeve naše naroda", rekao je Krajišnik.

 Zadnje dodane

Preporučujemo