Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Nikolić i Krajišnik o zaštiti ćirilice

11. 01. 2017 - 16:23
|
|
by N1
|
foto: N1/Srna

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić dao je podršku održavanju skupa o zaštiti ćirilice i o projektu jedinstvenog bukvara srpskog jezika za đake na cijelom području bivše Jugoslavije, rekao je predsjednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilo Krajišnik.

Krajišnik je poslije sastanka u Beogradu rekao novinarima da je delegacija, u kojoj su bili i predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović i akademik Slobodan Remetić, izvijestila Nikolića o zaključcima naučnog skupa, održanog u Podgorici, o položaju srpskog jezika i Srba u okruženju sa akcentom na zaštitu ćirilice.

"Predsjednik je prihvatio da podrži da se održi skup o zaštiti ćirilice i o projektu koji smo nazvali da jedan narod mora da ima jedan jezik, jedno pismo i jedan bukvar. Taj projekat bi na neki način bio zaokruženje naše ideje o što čvršćem povezivanju našeg naroda na područjima bivše Jugoslavije", objasnio je Krajišnik.

On je istakao da je današnji sastanak uslijedio na zahtjev Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" i dodao da na njemu nije bilo riječi o političkim pitanjima. "Informisali smo predsjednika Nikolića o tome šta je zaključeno i tražili podršku, a on je svesrdno dao podršku nastojanju da riješimo ove strateške ciljeve naše naroda", rekao je Krajišnik.

 Zadnje dodane

Ukinuta presuda Zdravku Mamiću

Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu Zdravka Mamića pa je ukinuta prvostupanjska presuda da su savjetnik Dinama i Ivo Bego u svečanoj loži poljuda remetili javni redi mir te se postupak vraća na ponovo suđenje

Dačić i Lavrov: Protiv prakse "s nama ili protiv nas"

U zajedničkom članku koji je objavljen u "Ruskoj gazeti" i u beogradskoj "Politici" povodom 180 godina uspostavljanja srbijansko-ruskih diplomatskih odnosa, šefovi diplomatije Rusije i Srbije izjasnili su se protiv nametanja izbora "ili ste s nama ili protiv nas"

Preporučujemo

Mektić: Djeca u RS-u će postati najamnici

Izgubila se osnova za život ovdje u RS, postali smo ljuštura. Ovdje se mora početi gledati šta hoće narod. Narod hoće posao i hoće da živi. Može li iko saslušati narod? Dodik je jednom rekao da je bolje ovdje nego u Švajcarskoj