Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Vlada FBiH: Nema privatizacije BH Telecoma

11. 01. 2017 - 15:04
|
|
by N1
|
foto: BH Telecom

Povodom medijskih napisa da je Vlada FBiH pripremila svoj izvještaj o poslovanju JP BH Telecoma s namjerom da privatizira ovu kompaniju, Federalna vlada je saopćila da ne postoje nikakvi, ni javni ni tajni planovi privatizacije BH Telecoma niti je to ikada bio uslov MMF-a, kazali su u saopćenju.

"Vlada Federacije BiH može razmatrati i odlučivati isključivo Izvještaj o poslovanju koji je sačinila uprava BH Telecoma d.d. Sarajevo, a koji će joj putem Federalnog ministarstva prometa i komunikacije, kao nadležnog ministarstva, uskoro biti i dostavljen. Stoga tvrdnja da Federalna vlada samoinicijativno istražuje poslovanje pojedinih kompanija i da ih kasnije u 'paralelnim izvještajima' optužuje za manipulacije i zloupotrebe predstavlja besmislicu i potpuno nepoznavanje pravnih procedura, koje moraju biti ispoštovane, da bi neki akt bio razmatran na sjednici Vlada Federacije BiH", piše u saopćenju Vlade FBiH.

"Odnosi između direktora javnih preduzeća i Vlade Federacije BiH, u kojima je država većinski vlasnik, zasnovani su na apsolutnom povjerenju i podršci. Razumljivo da je, poput ostalih preduzeća, i poslovanje najprofitabilnije federalne kompanije tema redovne komunikacije između federalnog premijera Fadila Novalića i generalnog direktora Mirsada Zaimovića, kao i resornog ministra Denisa Lasića", kažu iz Vlade FBiH.

Osnovni cilj tih kontakata je osiguranje najbolje moguću saradnje između Vlade Federacije BiH i BH Telecoma što u konačnici treba da donese i najviši kvalitet usluga za građane, naveli su. "Krajnje je neozbiljna tvrdnja da se Federalna vlada bavi analizom rada medija i njihovim odnosom prema predstavnicima vlasti. Cijenimo da sponzorstva BH Telecoma i drugih javnih kompanija imaju za cilj promociju novinarskih sloboda i što kvalitetnije izvještavanje javnosti o političkim i društvenim prilikama u Bosni i Hercegovine, a nikako njihovo ograničavanje. Kopija, javnosti predstavljenog, nepostojećeg alternativnog Izvještaja o poslovanju BH Telecoma koji je, navodno, bez znanja direktora sačinila Vlada Federacije BiH je falsifikat, kao što je netačna i informacija o njegovom postojanju", naglasili su u saopćenju.

 

Zadnje dodane

Trnovo: Do 15 sati glasalo 71 posto birača

Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Trnovo do 15.00 časova glasalo je 71 odsto ili 963 birača od ukupno 1.352 sa pravom glasa, saopšteno je Srni iz Opštinske izborne komisije

Bosnalijek postao suvlasnik Pharmameda

Nakon uspjeha na ruskom i drugim inozemnim tržištima i najava o skorom ulasku na potentno tržište Turske, Bosnalijek naglasak stavlja i na investicije u domaće kompanije te širi paletu svojih proizvoda