Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Skupština Kosova nije usvojila rezoluciju o Haradinaju

11. 01. 2017 - 08:40
|
|
by N1
|
foto: N1

Skupština Kosova posle više od 11 sati rasprave nije usvojila ni jednu od dve predložene rezolucije o hapšenju Ramuša Hradinaja po poternici Srbije.

Pred poslanicima se našao predlog rezolucije Haradinajeve Alijanse za budućnost Kosova (AZBK), koju su podržali i poslanici Samoopredeljenja i Incijative za Kosova, kojom se tražilo bezuslovno oslobađanje Haradinaja, povlačenje svih nezakonitih optužnica i naloga za hapšenje podnetih od strane Srbije i prekid razgovora sa Srbijom u okviru Briselskog dijaloga.

Vladajuće Demokratska partija Kosova (DPK) i Demokratski savez Kosova (DSK) predložili su rezoluciju u kojoj su dva prva zahteva kao i u rezoluciji opozicionih stranaka, ali bez zahteva za prekid razgovora sa Srbijom.

Ni jedna od dve rezolucije nije dobila dovoljan broj glasova poslanika, a predsednik Skupštine Kosova je posle glasanja završio sednicu.

Ramuš Haradinaj je uhapšen prošle srede u Francuskoj, po nalogu Srbije za hapšenje iz 2006. godine. Sud u Francuskoj je u četvrtak odlučio da Haradinaj ostane u pritvoru dok Srbija ne dostavi zahtev za ekstradiciju, koji je danas poslat.Zadnje dodane

Preporučujemo