Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

ŠALTER IZVJEŠTAJ: Udružene bankarske snage i trošni minibusevi

10. 01. 2017 - 17:23
|
|
by otvorenamreza.ba
|
foto: udrimuski.ba

Majka jedne slušateljice Šaltera je stari štediša Privredne banke Sarajevo. Na sačuvanoj štednoj knjižici nalazi se pozamašan iznos datiran na 1989. godinu. Ipak, iznos je ništa više do maglovite uspomene i obećanja. Da li možemo nekako doći do ovog iznosa i ko je nadležan, upitala je naša slušateljka.

Bor banka i Privredna banka Sarajevo su 3. oktobra udružene u 'novu' Privrednu banku Sarajevo. To je bio prvi radni dan integrisanih banaka koje posluju pod starim/novim nazivom Privredna banka Sarajevo d.d. Sarajevo na adresi Obala Kulina bana 18.
Pored poslovnica u Sarajevu, poslovanje novih združenih bankarskih snaga odvija se i u Brčkom, Gornjem Rahiću, Bugojnu, Jajcu, Usori, Donjem Vakufu, Goraždu, Mostaru, Zenici, Tešnju i Maglaju.

Nazvavši info centar ove banke u Sarajevu, saznali smo da bi nam više informacija o štednji mogla dati Elma (kojoj ne znam prezime) iz sektora marketinga, a ako ona ne uspije odgovoriti na specifično pitanje o odgovornosti ka starim štedišama, možemo se uvijek obratiti direktoru Kemalu Đabiji koji se sutra vraća sa poslovnog puta. Kad aktiviram svoju kristalnu kuglu, u svojoj budućnosti vidim razgovor sa Kemalom Đabijom...

Korisnici javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu počesto muku muče sa ovim načinom transporta. Od lošeg uvijek ima i gore, što je očigledan slučaj minibuske linije Faletići-Baščaršija koja ne saobraća redovno, uprkos potrebama i zabrinutosti putnika koji polaze sa oba lokaliteta. Slušateljica sa Faletića koja u Sarajevo odlazi poslom rekla je da je raspored saobraćanja ove liniji katastrofalan, a da je još gore što je ona lično nekoliko puta bila vrijeđana kada je kontaktirala JKP GRAS u svojim nastojanjima da sazna čemu česta kašnjenja ili propuštanja unutar reda vožnje. 

U službi za odnose sa javnošću GRAS-a jasno su nam stavili do znanja da nikakvo vrijeđanje putnika i klijenata nije dopušteno i zamolili su slušateljku da obavezno javi na kojem broju telefona su joj izrečene teške uvrede poput 'dosadne seljačine, šta nas zovete više'. Naša slušateljica, ali i svi ostali putnici sve eventualne primjedbe, žalbe, kritike i pohvale mogu uputiti na 033-293-183, radnim danima do 16 sati.

Što se tiče problema sa voznim redom ka Faletićima i Baščaršiji, GRAS raspolaže sa ograničenim voznim parkom, a teško vrijeme uzrokuje dodatne kvarove. Ukoliko se kvarovi ne mogu otkloniti ili nema dodatnih vozila, sve što se može uraditi je prilagoditi vozni red stanju na terenu.

A svi dobro znamo ko nažalost najviše ispašta u takvim i sličnim situacijama.    Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo