Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

STARTA nova emisija "Country Club"

10. 01. 2017 - 16:17
|
|
by udrimuski.ba/otvorena mreža
|
foto: otvorena mreža

U srijedu 11.01. 2017. počinje nova radijska emisija pod imenom Country Club u terminu od 13,00 do 14,00h.

Slušat ćemo country muziku, i govoriti o temama vrućim i hladnim vezanim za Bosnu i Hercegovinu i SAD. Čut ćemo i odlomke poezije na bosanskom/hrvatskom/srpskom/crnogorskom i engleskom, a i blago ćemo se rugati bogatima, čak i super-bogatima što je razlog imena ovog programa.

Country Club je emisija koja se realizovala (1993. - 1997.)  na kultnom "Radiju Zid", a sada se u svom punom sjaju vraća na talasima "Radija Otvorena Mreža" i "City Radio Kameleon Sarajevo".

Autor i voditelj emisije prof. Zvonimir Radeljković je rođen u Tuzli 26. oktobra 1943. poznati  je BiH književni kritičar, prevodioc i pjesnik.
U Sarajevu je završio osnovnu školu, gimnaziju i diplomirao na grupi anglistika-germanistika 1967. godine na  Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Književnu kritiku i poeziju počeo je objavljivati kao student. Akademski stepen magistra američke književnosti stekao na Univerzitetu Indiana, SAD, 1969. godine, a doktorirao na Sarajevskom univerzitetu 1975. s temom: Thoreauova uloga u uspostavljanju američke književne tradicije. Prevodi sa engleskog i na engleski jezik.

Obavljao je funkciju dekana Filozofskog fakulteta u Sarajevu 1992. - 1994., bivši je predsjednika P.E.N. centra BiH, a trenutno vrši funkciju profesora emeritusa na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

ZVONIMIRRADELJKOVICCOUNTRYCLUBZadnje dodane

mTechno Radio Showcase_035

Sovimo uživo večeras u standardnom terminu u 22:00h na talasima radija Otvorene Mreže, te putem videostrima na udrimuski.ba

Preporučujemo

Sedmica padavina, a potom promjene u Bosni i Hercegovini

Narednih sedam dana očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije, a moguća je i pojave grada, saopćeno je Federalnog hidrometeorolog hidrometeorološkog zavoda. Potom u BiH slijedi velika promjena vremena, a temperature će dosezati i 33 stepena Celzijusa