Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

STARTA nova emisija "Country Club"

10. 01. 2017 - 16:17
|
|
by udrimuski.ba/otvorena mreža
|
foto: otvorena mreža

U srijedu 11.01. 2017. počinje nova radijska emisija pod imenom Country Club u terminu od 13,00 do 14,00h.

Slušat ćemo country muziku, i govoriti o temama vrućim i hladnim vezanim za Bosnu i Hercegovinu i SAD. Čut ćemo i odlomke poezije na bosanskom/hrvatskom/srpskom/crnogorskom i engleskom, a i blago ćemo se rugati bogatima, čak i super-bogatima što je razlog imena ovog programa.

Country Club je emisija koja se realizovala (1993. - 1997.)  na kultnom "Radiju Zid", a sada se u svom punom sjaju vraća na talasima "Radija Otvorena Mreža" i "City Radio Kameleon Sarajevo".

Autor i voditelj emisije prof. Zvonimir Radeljković je rođen u Tuzli 26. oktobra 1943. poznati  je BiH književni kritičar, prevodioc i pjesnik.
U Sarajevu je završio osnovnu školu, gimnaziju i diplomirao na grupi anglistika-germanistika 1967. godine na  Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Književnu kritiku i poeziju počeo je objavljivati kao student. Akademski stepen magistra američke književnosti stekao na Univerzitetu Indiana, SAD, 1969. godine, a doktorirao na Sarajevskom univerzitetu 1975. s temom: Thoreauova uloga u uspostavljanju američke književne tradicije. Prevodi sa engleskog i na engleski jezik.

Obavljao je funkciju dekana Filozofskog fakulteta u Sarajevu 1992. - 1994., bivši je predsjednika P.E.N. centra BiH, a trenutno vrši funkciju profesora emeritusa na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

ZVONIMIRRADELJKOVICCOUNTRYCLUBZadnje dodane

Preporučujemo

Srđan Puhalo: Zašto Bursaću nema ko da piše?

Vidim opet ti smeta Banjaluka, jer se ne raduje tvome uspjehu. Pa nije Dragane Banjaluka ulagala u tebe da bi se sa tobom radovala, a ni nisi Banjalučanin, već si šljego iz neke grmečke pripizdine da Banjalučane izvodiš na pravi put