Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Splitski Vodovod: Nema vode, biće leda - pijte viski

09. 01. 2017 - 13:57
|
|
by N1
|
foto: Pixabay/N1

Tokom vikenda na račun Vodovoda u Splitu došlo je mnogo pritužbi, budući da je veliki dio ovog dijela Hrvatske ostao bez vode i vodosnabdijevanja.

Užareni telefon splitskog Vodovoda prosto nije prestajao zvoniti, a kako javlja Slobodna Dalmacija, nakon niza pokušaja - uspjeli su dobiti dežurnu službu za pomoć korisnicima. "Što da vam kažem, zovu svi, i sa Kile, i sa Marjana, Kaštela, Pazdigrada... Zamrzlo je svugdi, nema odakle nismo primili prijavu... I ove kvarove bi vam mi otklonili u roku dana, a sada što reći. Smrzlo je, nema vode. Evo da ljudima i pošaljem cisternu, voda će u njoj smrznut. Imat će leda, kockice leda za u viski", kazao je dežurni dispečer Vodovoda Split za SD.

Ovakav slučaj u Splitu nije zabilježen već pedeset godina, a među građanima je zavladala i panika. Podsjećamo, građani Sarajeva već duže vrijeme imaju ogromnih problema sa vodosnabdijevanjem. Zbog radova na vodovodnoj mreži, i danas će u velikom dijelu Sarajeva doći do poremećaja u vodosnabdijevanju, saopćeno je jutros iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovom i kanalizacija.

Shodno vremenskim prilikama, tokom vikenda ovo KJKP zaprimilo je veliki broj prijava – kvarova u šahtovima (pucanje stakala na vodomjerima i druge vrste kvarova na vodomjerima). Ekipe su konstantno na terenu i rade na otklanjanju kvarova, te molimo potrošače na razumijevanje.

Zadnje dodane

Istorija nasilja

Maleni Antun je išao u osnovnu školu Tina Ujevića u jednom gradiću u blizini Karlovca. Antun je imao lijepe plave oči nijanse tamnije od teškog neba iznad osnovne škole tog jutra kad je ušao sa pištoljem svoga tate i ubio-Juricu, Danijela i Ivana

Makedoniji: SDSM vodi u 41 opštini

Na lokalnim izborima u Makedoniji je glasalo 58,22 posto birača. Kandidati za gradonačelnike vladajuće SDSM vode u 41 opštini u Makedoniji, a opozicionog VMRO DPMNE u 14, prema prvim preliminarnim rezultatima koje je objavila Državna izborna komisija (DIK).